New Moon [may contain spoilers]

Äntligen. I över ett halvår har jag längtat och nu har jag sett den. Underbart.
Fortsätt läsa på egen risk.

Filmen var fantastisk. Den motsvarade mina förväntningar + lite till. Det var väldigt mycket humor i den och skådisarna skötte sig bättre än väntat. Man får inte jämföra den med Twilight. Twilight är ju så löjlig! x)

Filmen hade inte alls många skillnader ifrån boken = great! Bokbaserade filmenr har ju en tendens att ändras om rätt rejält, men här höll sig filmen verkligen till storyn. Det var endast två scener som jag stör mig riktigt mycket på.
Den ena är scenen när Jake & Bella står i regnet och pratar om hans "sjukdom" och om varför de inte kan vara kompisar. Jag hatar den scenen i boken, och i filmen var den lika hemsk. Den är jättelång, tråkig och allmänt äcklig. Jake är så himla dum!!
Den andra scenen som jag stör mig på är Voulturi-scenen. Varför la de in en fight där?! Så ska det ju inte vara. Fighter är bara jobbiga. Och det mest irriterande med fighten är att Edward får en spricka i kinden! Som sedan lagar sig själv. What?? Deras hud är ju som diamanter och diamanter kan väl inte laga sig själva eller? Nej fy vad löjligt -.- Whoops, fel av mig. Huden är inte som diamenter, och vampyrer kan visst laga sig själva. Så ursäkta att jag skrev det. Dock tycker jag fortfarande att det var löjligt att ta med sprickan. Kunde man inte fått se en varulv hela sig själv, det är ju vanligare förekomande..?

Specialeffekterna var otroligt bra. Både förvandlingen och vargarna såg verkliga ut. Och vargarna var såå söta! Aww. När vampyrerna sprang såg det i och för sig lite långsamt ut, men de gjorde det bästa som var möjligt antar jag. Glittrandet i solen såg också verkligt ut, inte alls patetiskt. Dock tycker jag fortfarande att alla slowmotion-scener är löjliga. När Jasper känner blodlukten till exempel. Okej om de hade tagit det långsamt, men att ta det i slowmotion var bara onödigt töntigt.

Den mest passande skådisen var nog han som spelade Sam. Han var ganska ful och såg indianisk ut, precis som jag hade tänkt mig.
Alla Volturis var fula. Alla. Det förstörde lite. Felix såg ut som en fågel och Marcus var fulast någonsin! :O
Taylor var lika löjlig som vanligt i sitt långa, fula hår. HahaHA. Men när han klippe av sig det så blev han faktiskt en bra Jake. Dock växte han alldeles för lite...
Kris var duktig och Pattinson äckligt ful (kommer han irfån en soptipp eller?) som vanligt.
Om Kellan hade varite lite vackrare så hade han varit den perfekta Emmett, han har verkligen fångat karaktären :D
Jackson gjorde Jazz otroligt bra, de få scenerna han var med i var helt adoreable <3

Jag grät lite då och då. Inte så mycket när Ed lämnade henne, det kom lite senare. Då jag grät mest var när Bella stoppade fighten hos the Volturis och hon sa "döda honom inte, döda mig istället". Det var så himla, himla fint.

Filmen var underbar som sagt. Man borde verkligen se den. En utav de bästa filmerna jag har sett. Helt klart får den 10/10.Ni får gärna dela med er av era åsikter! Vad tyckte ni om filmen?


Kommentarer
♥ Alexandra

nämen va du klagar! xD

den va ju såå bra och jag måste bara läsa böckerna nu !!! <3

ååå slutet va ju så hemskt elakt.. så kan det inte sluta ju..

2009-11-21 @ 17:53:46
URL: http://secretmeq.blogg.se/
♥ CASSANDRA

jävlar vad du klagar! robert pattinson är den snyggaste ever, och taylor passar skitbra som jake. dom som spelade volturi var grymma! sam är btw skitsnygg, och twilight är INTE löjlig.

2009-11-21 @ 20:42:58
URL: http://casses.blogg.se/
♥ CASSANDRA

bara för att du tycker den va underbar, betyder inte dt att du inte klagade. du klagade på twilight, du klagade på att edward fick en spricka, du klagade och sa att scenen där bella springer efter jake i regnet är äcklig och tråkig. du klagade på att fighting scenen i volterra egentligen inte borde vara med? du säger att kellan borde vara vackrare, att robert pattinson kommer från en soptipp. gosh, kolla dig själv i spegeln för en gångs skull kvinna.

2009-11-21 @ 21:41:24
URL: http://casses.blogg.se/
♥ CASSANDRA

så man måste ha med vad man tkr är dåligt för att den ska bli trovärdig? ööhm, nej? så om jag älskar en film, och tkr ALLT är bra med den, måste jag hitta på nackdelar då eller för att folk ska tro mig? eeh nej skulle inte tro dt, DAAH!nej men om du nu är så vacker kan väl du ta över deras roller?

2009-11-21 @ 22:03:17
URL: http://casses.blogg.se/
♥ marre

Bra reccention av filmen :D Ska se den imorgon :D

2009-11-22 @ 00:13:33
URL: http://enprickimitten.blogg.se/
♥ marre

Sv: Vaddå varför inte? Vaccinet menar du? eller?

2009-11-22 @ 11:03:14
URL: http://enprickimitten.blogg.se/
♥ Emma

Haha, det är hon verkligen.

2009-11-22 @ 11:57:10
URL: http://emaaaas.blogg.se/
♥ Beatrice Jakobsson [foto]

kikar in

och hoppas allt är bra med dej :)!

ha en bra dag <3

2009-11-22 @ 12:13:25
URL: http://beattriicee.blogg.se/
♥ Niki

Ojj,vad fin blogg<3 Jag älskar twiligt...Harr du läst böckerna??:D

2009-11-22 @ 12:25:11
URL: http://nikix.blogg.se/
♥ JULIA AMANDA

jag har inte fått möjlighet att se filmen än, men tänkte satsa på att se den till veckan :)

2009-11-22 @ 12:25:18
URL: http://juliaamanda.blogg.se/
♥ Beauty By Beata

Sorry ;)

2009-11-22 @ 13:09:05
URL: http://beatas.se
♥ Emma

Svar: HAHAHA det är så jävla roligt! xD Och när han härmar spindeln! HAHA!

2009-11-22 @ 15:47:59
URL: http://papercup.blogg.se/
♥ marre

sv: Därför jag tycker inte att det finns någon anledning att ta det. För det första tycker jag att det för stressat framtaget och så har det varit massa prat om att först behövde man två sprutor för fullt skydd men nu säger dom att en räcker för vissa och att det ändå ger fullt skydd? Dessutom, hur många blir hysteriska varje höst/vinter vid den "vanliga" influensan...? Och vem vet vad man får veta att vaccinet kan ha för påverkan om ett halvår när det forskats mer i det...?

2009-11-22 @ 16:26:59
URL: http://enprickimitten.blogg.se/
♥ Beatrice Jakobsson [foto]

sv: krya på dig :)

jo det är bra :D!

2009-11-22 @ 16:50:00
URL: http://beattriicee.blogg.se/
♥ E M M A

himla bra recention! :D

jag håller med dig om att sprickan i Edwards hud såg lite löjlig ut och likaså slowmotion-effekten på vissa ställen.

Dock så älskar jag Jacob, även fast han var lite elak i regnscenen! ((: hihi.

filmen är helt underbar! :D

2009-11-22 @ 18:06:04
URL: http://eexx.blogg.se/
♥ Beatrice Jakobsson [foto]

sv. så liet :)!

2009-11-22 @ 18:49:25
URL: http://beattriicee.blogg.se/
♥ Johanna - www.johannajagendal.se

Svar: Tack så mycket! :DHa det bra!

Kram /Johanna

2009-11-22 @ 18:53:37
URL: http://www.johannajagendal.se
♥ Nadjii

Bra recension zanni! men ja har en fråga, filmen började med att bella springer i italien, hur kunde hon drömma det? hon visste väl inte att hon skulle åka dit?? det tyckte ja va lite konstigt... Jake var ju ursnygg! Hans kropp var över förväntan kan ja säga!!! Hihihihih ;D Men ja tycker att alla bilder man fick se o trailern förstöde lite för mig, när dom kända replikerna kom, var de inte så mäktiga...Men ja måste verkligen se den igen, då kommer den bli bättre! <3

2009-11-22 @ 20:45:02
♥ Andrea

Hej, intressant recension. MEN, har du verkligen läst böckerna ordentligt på sistone?Jag menar, det var t ex. verkligen inte löjligt att Edwards huvud sprack. De består inte av diamanter, det ser bara ut som det i solen.. de består förmodligen av något ämne man inte kan förklara riktigt, men närmast är Sten. Så ja, det passade att han sprack. Och ja, de helar sig själva om de får en chans, det är därför man måste slita vampyrer i stycken och sedan bränna dem för att de ska dö. Tyckte det var snyggt att ha med det i filmen, så det syns att de inte har vanlig hud och kropp.Sedan att du klagade på skådespelarnas utseende var bara löjligt och helt onödigt i sammanhanget.Annars håller jag med dig i det mesta.

2009-11-23 @ 00:18:32
♥ -Svar till Nadjii

tack Nadjii! :D

jo, det är faktiskt såhär att boken börjar ju med en prolog. och i prologen står det just att hon springer mot "the clock tower". och sen kommer drömmen på kapitel 1. så det de hade gjort i filmen var helt enkelt att ta med prologen =)

HAHA, klart att du tyckte det -.- han var kej tycker jag.

jag vet, men det är ju så. man får skylla sig själv att man har tittat på trailerna och det. men det är lite synd, för det förstörde som sagt =/du, jag & Mikki få se om den någon dag om 1-2 veckor! :D :D :D//Zusanna<3

2009-11-23 @ 16:13:09
URL: http://zusannas.blogg.se/
♥ -Svar till Andera

Först - tack så mycket! :DNä, det har jag faktiskt inte. Det var ett år sedan jag läste Eclipse & BD (man vill ju inte förstöra böckerna som vissa andra!). Så då det är ju klart att jag inte kommer ihåg detaljerna.

Så det är säkert så vampyrer helar sig själva direkt. Jag ber om ursäkt för att jag skrev att det var fel, jag skäms lite nu faktiskt. hehe. Men ändå så återstår det faktum att de hade med det i filmen, och DET tyckte jag var löjligt. Okej om de hade visat hur varulvarna helar sig direkt. Det hade varit coolt. Mn att Edward får en spricka i kinden? Nä, det gillar jag inte.

Men ursäkta igen, det var fel av mig.Att skådisarna inte är tillräckligt snygga hör visst till. Vampyrer ska vara de vackraste och mest perfekta varelserna i världen, då är det väl klart att man vill att skådisarna ska vara snygga? Eller i alla fall liiite snyggare?!//kram Zusanna :D

2009-11-23 @ 16:26:37
URL: http://zusannas.blogg.se/
♥ Erika

Jag älskar Twilightböckerna <3 Dock så tycker jag att filmerna och hysterin är överskattad.

Vet därför inte om jag vill se filmen eller inte D:

2009-11-23 @ 18:41:25
URL: http://ifyoucouldseeintomysoul.blogg.se/
♥ Frida

jag tycker filmen var jättebra :D Har läst alla böckerna också och längtar till eclipse kommer på bio :D

2009-11-24 @ 00:04:01
URL: http://fridafranzen.webblogg.se/
♥ Tova

Jag tycket att New Moon var jättebra :D

2009-11-30 @ 15:22:56
URL: http://mezmerised.blogg.se/
♥ FRIDA SOM GILLAR SHIFT

MEN ZUSANNA!!! DU HAR JU STAVAT FEL PÅ KATEGORIN RECENSIONER!!!!!!!!!!!! DET FINNS INGET "T" I DET ORDET! TRODDE JAG INTE OM DIG!!! :O:O:O

2010-08-02 @ 13:59:22
♥ Svar till FRIIIIIIIIDA;

JAG VET VÄL DET FRIDA. MEN SANNINGEN ÄR...ATT JAG INTE HAR NÅGON ANING OM HUR DET STAVAS. jag är faktiskt rättså dålig på att stava. SKA GENAST FIXA DET!

/ZUSANNA SOM OCKSÅ TYCKER ATT SHIFT ÄR FINT

2010-08-02 @ 15:41:00
URL: http://zusannas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-post:

Din Blogg: (om du har)

Det du vill säga:

Trackback
RSS 2.0