tankesmedjan.


världens bästa satirunderhållning.

Kenza!MAJ GOOOOOODH Jag har träffat Kenza/Kinza/Keeenza/sveriges kändaste & största bloggerska.

Wow. Wow. Wow.

Hon var och spelade in Modelljakten i Jönköping. Jag såg henne. Hade mitt huvud ijämte hennes. IRL.skärmen bakom scenen revs, hihihhihihi


Den andra tönten, Andreas Wijk (OBS Lik Taylor Lautner OBS)

två fina gäng.

I helgen har jag främst hängt med två av mina bästa umgängesgrupper;
Romrävs & min släkt =)

Romrävskvällen var trevliiig med smält glass, krossade marränger och kolasås. En fiiiiiiiin vacker intressant romantisk video tittade vi på <3

När det var dax att fira mormor på söndagen var tillslut alla kusiner där. Vi spelade kina-schack, och jag blev lite halvt rädd för psyket på mina kusiner. Konstiga ljud hela tiden, om man hörde och såg oss skulle man nog tro att vi befann oss på ett mentlsjukhus i en typisk amerikansk mental-sjukhus-film. Men det var kuuuul och vi är inte störda egentligen. Knappt.
Sen var vi ute på en liten hemlig runda och blev lite nostalgiska! snyft.


humorfest.JAG SKA PÅ LUNDS HUMORFESTIVAL nästa helg! :D :D :D

Det ska bli helt underbart. Jag älskar humor och jag älskar humor och jag älskar humor. Jag har bokat biljetter till fyra olika evenemang för ca. 540:- tillsammans. Det är billigt kan jag tala om! Går man på en "vanlig" standup kostar det till exempel runt 300:-

Så för dessa 540:- kronorna får jag:

*ett humorpass (som gör alla biljetterna billigare - perfekt för mig som student)

*biljett till en humoritisk Mim-föreställning med Lasse Nilsen. Ska bli jätteintressant, mim är något som jag verkligen uppskattar (men som jag är skitdålig på), och denne mim-komiker har fått finfin kritik. Blir spännande!

*biljett till "Mer självkänsla än du kan hantera", en föreställning med och av Petra Mede och Anna Granath. Jag känner på mig att denna föreställning kommer vara skitkul, eftersom att Petra är min idol och favoritkomiker!

*biljett till ett seminarium om "Att skriva komedi för film & TV". Det ska bli riktigt, riktigt intressant att höra föreläsningar av manus-författare som skriver tv-komedi. Det är en branch jag funderar på att syssla med på något sätt i framtiden och därför vill jag ha all bakgrundsinfo man kan få!

*biljett till Experterna, improviserad humorshow utav komiker som Petra Mede, Ann Westin och Peter Wahlbäck. Experterna är en teatersportsgren som vi har sysslat lite med i skolan och det har blivit jättekul nästan varje gång vi har kört den. Att få se kvalificerade komiker utföra denna gren kan bara bli ännu mer jättekul!

Tur att man nyss har fyllt år så man har pengar att göra av på sådana här roliga nöjen...
;)

sleeep.

Uppe en timme innnan jag egentligen borde...varför är jag det då jag har sovmorgon? (Jo, jag var tvungen att få hjälp av pappan med två grejer innan han åkte till jobbet, men mer om det senare!)

Jag har gått upp halv sju tre dagar i rad och det har varit asjobbigt såklart. Eftersom att jag har gått och lagt mig liiiite för sent varje dag så har jag varit trött -om man underdriver. Faktum är att jag var som någon form av zombie i hjärnan igår. dumt. När jag kom hem från skolan vid två så sov jag till klockan fem. Så trött var jag.

Detta är ingen bra trend. Måste lära mig att gå och lägga mig! Klockan 23 är det nya målet. Kom igen Zusanna! Jag klarar det här. Det är inte så svårt egentligen (eller jo, det är sjukt svårt, men uppmuntran är det som gäller här).

Var gärna med och stötta mig i min kamp mot att vilja vara uppe hela natten!

Kan behöva allt stöd jag kan få <3


Vill även säga grattis till min fina kusin Adam som fyller många år idag!

jag har fått rätt långt hår. hurra!

Detta var vad jag hade på mig min första skoldag i 3an.
Knästrumporna hade jag även på mig min första skoldag i 1an.
hatt ~ Gina | kavaj ~ Myrorna i sthlm (2hand)
linne (instoppat i kjolen) ~ ärvt av mamman
rosett, fastsatt med säkerhetsnål ~ hemmasydd
kjol ~ Erikshjälpen (2hand) | silverband i midjan ~ hemmagjort
strumpbyxor ~ H&M (tror jag...) | knästrumpor ~ Gina
skor ~ köpte dem till min konfirmation 2008, vet ej vart

äntligen dax för bra lärare under min gymnasietid.

Jaha, och så idag gick man sin första lektionsdag...

DET VAR ROLIGT!

Tro det eller ej, men jag har tre bra lärare utav tre möjliga varje torsdag! Torsdagar kommer att bli en av mina favoritdagar tror jag.
Franska med en seriös men lite annorlunda skånsk vikare.
Filosofi (<3) med doctor House.
Natur med Svengrön, ungefär världens roligaste lärare utan att han vet om det själv.

Om resten utav lärarna håller samma standard så kanske alla dagar blir såhär bra och då kommer jag att vara glad hela veckan - varje vecka! (Om man bortser från läxorna som såklart kommer tynga ner en hel del...)


teaterdag.


Min lilla klass.


Har haft teaterintroduktionsdag/teaterlek hela dagen idag, tillsammans med alla teaterelever på skolan! Denna dag är till för att vi ska lära känna varandra lite, för att vi ska ha koll på vilka det nya 1orna är, för att vi inom teater ska hålla ihop och för att vi ska kämpa tillsammans mot alla de andra linjerna ;D

Dagen var uppdelad i 3 pass.

-Under pass ett gjorde vi massa olika små och stora dramaövningar. Till exempel körde vi "häxa, dvärg & jätte", som är en form av sten,sax,påse - fast på teatrares vis ;)
Vi körde även en del övningar då man fick gå runt i rummet i olika tempon.
Tillsist körde vi lite improvisation. Vi var en liten grupp och vi skulle ha med olika saker som folk i gruppen avskydde. Sedan fick vi göra vad vi ville, utifrån titeln "Resan". Vår lilla scen gick ut på att en grupp teatrare var på väg till skolan i skolbuss, men påvägen dit stötte de på hinder i form av kryp, moderater och ormar. När de väl kom fram till skolan tog våra teatelärare emot dem - med att skjuta ihjäl allihop.
Det som var min avsky av de här sakerna var moderater. uhhhhhhh

-Under pass två jobbade vi mycket med karaktärsarbete. Vi fick varsin profilsida som var utskriven ifrån en dejtingsajt. Sedan skulle vi spela de personer vi fick läsa om. Jag var "Jonas, 41, säljare från Kalmar".
Det var kul!

-Under pass tre var det "Poängjakt". Det gick ut på att man fick ett papper med olika uppdrag som hade olika svårighetsgrad, och utifrån dem fick man olika mycket poäng då man utförde uppdraget. Man var tvungen att skaffa bevismaterial för allt man gjorde. Vi klarade bland annat av att dansa kycklingdansen utanför Hemköp, att läsa Bamse för två barn, att hitta en LP-skiva med Metallica och att spela luftfotboll i Juneporten. Det ösregnade ute då vi utförde dessa uppdrag i stan, så vi blev genomblöta och frusna efter en och en halv timme utomhus. Trots uppoffringarna mot regnet så vann vi inte.
=(


Nåväl. Pass 1 var bäst. När jag kom hem badade jag. Och lyssnade på Tankesmedjan!! Så underbart. Jag på min första Matte D-lektion i morse också. Den var avskräckande och förvirrande. I will survive if I go to bed now. Dör av trötthet annars.

follow and spend.

Råkade handla lite när jag hängde med lilla familjen till stan. REA på strumpbyxor och trosor och DVD-skivor kan man ju bara inte strunta i! Även om pengarna behövs till nästa månad också...
Råkade även hamna på Taco baren - omnomnom :D


DVD+R skivor, 50st, 4.7GB ~ 179:-
Trosor ~ 19:-
Tjocka tights - 19:-
Vita strumpbyxor (tog sönder mina i fredags...) ~ 19:-

Skivor från Claes Ohlsson och det andra från Gina!

första skoldagenenen

Wiiiiie, vi har börjat skolan!

Nä, så känns det inte. ÅHHHNEJTYPIIIIISKT!! är mer rätt beskrivning. För jag tycker att det känns skitjobbigt att gå mitt sista år i skolan. Studentdagen kommer närmare och närmare i superfart. Det gör mig så himla rädd. Vad ska man göra sen liksom?

Dödens karusell väntar, typ.

Och det är alla andra glada över. Förstår icke.


Fick information i klassrum & var i aulan där vi bl.a. sörjde Norge.


Slutade klockan 10.


Men hängde kvar i matsalen ett tag med Romrävs + Becca.

Tihi, kul att catcha upp lite lixom.

Alex är söt!


Och sen efter att ha hängt i skolan till halv två var det dax att återvända hem.


hälsa välkommen.

Jag har varit i skolan en dag tidigare än alla andra 3or. Yeeey! typ
Fast det var av en liten skojig anledning så det gjorde inte så mycket. Jag är nämligen med i Elevstyrelsen på vår skola :D Jag kandiderade i våras för att komma in i den och det var ganska många som sökte (dock kom 70% in, men ändå) och det var skolval och så fick jag försöka värva röster - och jag kom in! Hihi. Så himla duktigt av mig.

Nu återstår bara att se ifall jag lyckas uträtta något i styrelsen (ska jag vara helt ärlig så är jag mest med för att jag tycker att det är kul att se hur det går till och få tillgång till inside information, vet inte om jag har något att bidra med egentligen...hehe...men det är en hemlighet!)

Anledningen till att vi i styrelsen var i skolan var för att vi skulle presentera oss/visa upp oss inför de nya små 1orna ;) Dessutom har vi skaffat skol-blaizers/skol-kavajer som vi tänker försöka sälja iår, så detta var även ett bra tillfälle för oss att visa upp dem!


Välklädd med skjorta och matchande fluga (från loppis!)fett cooool kavaj


obligatorisk hej-jag-är-väl-inte-efterbliven-kanske-bild


kavaj~Per Brahegymnasiets egen | skjorta~2hand
| ros i håret~hemmagjort pyssel | kjol~VILA | strumpbyxor~H&M 

denna skulle jag åkt med kanske.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1523014/Svenska-ungdomar-i-bussbrand-pa-Autobahn.html

RSS 2.0