revyredovisning.

Vi har jobbat med revytexter ett antal veckor på sceniskt karaktärsarbete. Uppgiften var att få fram en så naturialistisk framtoning som möjligt utifrån Stanijslavskij-metoden. Man skulle hitta motiv till alla handlingar och alla repliker man hade. Det var svårt eftersom att revytexter är skrivna på ett lite mer flummigt sätt med endel omotiverade handlingar/repliker, och då gällde det att ändå hitta anledningar till vad man gjorde.

Jag tycker att hela klassen lyckades riktigt bra med att skapa trovärdiga små scener och humorn gick i de allra flesta fall fram. Min favorit var pjäsen med mamman och sonen, men den tragiska julaftonen var redigt kul den med.
Jag spelade patient i en sjukhuscen.


here we go...


Det här var vår lilla revysketch. Vi är 4 patienter på ett (hyfsat) övergivet sjukthus som har dragit in på aaallt, så vi får dela på EN säng. Allt är bekymmer, fast min karaktär var ändå lite positiv (och trög). Dessutom körde den sjukthusgymnastik hela tiden.


"Jävla jul" handlade om en julafton i en vanlig svensson-familj, där pappa är alkoholiserad och blir jättefull på julafton. Tragisk, fast väldigt humorisktisk, julafton.


Denhär lilla scenen handlade om två skådespelare som försökte framöra en passionerad, melodramatisk pjäs samtidigt som en liten skådespelare med endast en replik hoppade in på scen gång på gång och improviserade lite med sin enda replik. Och när han egentligen skulle ut och säga sin replik, då glömde han att gå in.


Galenskaparnas lilla sketch som handlar om en gubbe som inte har någon tv, och så ringer en tv-gubbe på och ber om betalad tv-licens, men eftersom att gubben inte har någon tv så vägrar han. Och precis i slutet får gubben en tv-leverans.
[här är orginalet]Rolig liten sketch av Jonas Gardell. Här har han vänt på normerna, historien går ut på att mamman vill ge sin son en hemsk barndom så att att han ska kunna bli komiker. Han kan ju verkligen inte bli mattematiker, vad ska han tjäna på det liksom..? Komiker är däremot asbra, och eftersom att alla komiker hade hemska barndommar så vill mamman skapa en sådan åt sin tolvårige son.
Klockrent manus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-post:

Din Blogg: (om du har)

Det du vill säga:

Trackback
RSS 2.0