★ det kallas HV-tur ★

SERIESEGER2011SERIESEGER2011SERIESEGER2011SERIESEGER2011

"500 HV-supportrar fanns på plats i AXA Sports Center och lyfte fram HV71 som kämpade på bra och skapade en hel del chanser i första perioden, men det var mållöst efter 20 minuter.

Tidigt i andra perioden hittade Andreas Falk in till Oscar Sundh som gav HV71 ledningen med 0-1. Resten av perioden fick HV71 tillbringa massor av tid i utvisningsbåset och Södertälje fick dessutom spela fem mot tre i över en minut. Andreas Andersson, som vaktade HV-kassen ikväll, gjorde en otrolig insats i mål.
- Vi får tacka "Ante" för att det fortfarande står 1-0 till oss. Fortsätter vi så här kommer vi att torska, sa målskytten Sundh i Canal+.

Södertälje kvitterade i power play, men var tvingade att vinna matchen för att undvika kvalseriespel och plockade ut målvakten i slutminuten. Med sju sekunder kvar skickade Johan Davidsson in pucken i öppen kasse, vilket innebar 2-1 och seger för HV71.

Både HV71, Färjestad och Skellefteå slutade på 96 poäng, men HV71 vinner serien tack vare bättre målskillnad." hv71.se