skolresan till la Stockholma.

Teater-2orna och teater-3orna var på skolresa i Stockholm tisdag-->onsdag förra veckan, och såhär gick det till:


Gick upp fem. Då var det underbart mörkt ute :D
Vi åkte buss i fyra timmar och Frida lärde mig översta lagret på rubiks kub. Jag bestämde mig för att när vi var hemma i Jönköping igen, då skulle jag kunna lösa hela kuben!


Romrävs hamnade i Hötorgshallen direkt.
Jesper hade tagit på sig en brun jacka för att matcha mitt hår ;D


Alex & Ornina är sötast <3


BikBok hade en pool i taket.
Jag fattar inte poängen, då rinner väl allt vatten ut?


BikBok hade även fint golv/fin trappa i Zusanna's smak.


Och vackra gardiner!


Så var det återsamling på Hötorget,
och jag hade fått tag på en rubiks kub (Akademibokhandeln it is)!!!


Överpigg Frida taggar Strindbergmuséet.
USCH säger jag bara. Jag hatar den äckliga gubben, så det var rätt jobbigt att gå runt i säkert två timmar som handlade om honom :S


Efter muséet åkte vi till vandrarhemmet för att checka in och sedan stack vi direkt till Dramaten för att gå på rundvandring där.
Höginteressant måste jag säga (även fast jag gick runt och lekte med kuben mest hela tiden, hade nu lärt mig andra lagret).


Här är vi bakom scenen! Fett coolt.


Fin takmålning inne i salongen.


Mycket vackert, både målning och utsmyckning.


Modell till scenografi!!!
Så himla GULLIGT, jag älskar små scenografimodeller numera.


Vi fick lukta på en tröja som Stellan Skarsgård hade haft på sig :O


Sen var rundvanringen slut och vi skyndade iväg ut på stan för att hitta någon mat. Jag hittade denna (dyra!) pasta-saken på ett café. Inget vidare gott tyvärr.


Och så sprang vi tillbaka till Dramaten för att gå på föreställningen "Stormen".
Den var... tråkig. Känns ledsamt att behöva säga det här, men jag tycker att Shakespear-pjäser och liknande "gammaldags teater" är dötråkigt. Jag råkade faktiskt somna (fler än en gång), haha x)


Nåväl, vi åkte till vandrarhemmet för att tillbringa natten där. Det var ett mycket FINT vandrarhem med Zusanna's mått mätt. Trivsamma färger och allmänt i min smak. Zinkensdamm hette stället, kan rekomenderas!
Jag och Ornina sov i detta rum. Naturligtvis var vi inne  hos andra folk och flummade innan vi gick och la oss vid typ halv 2. Och DÅ tänkte jag plugga Matte B. Det gick inget vidare bra med det tyvärr för jag lekte med kuben istället. Hehe


På onsdagsmorgonen åt vi vandrarhemsfrukost och drog till teaterhögskolan för ett litet studiebesök. Svärmödrarna var opigga!


Så himla coola "bänkar" på skolgården!!!


Vi fick vara med på en lektion där teater2orna läste manus inför en pjäs. MYCKET INTERESSANT vill jag lova! Och så hade vi frågestund angående allt som rörde skolan. Det är typ färre än 0,1% av de sökande som kommer in.


Så var det dags för lunch, och fem minuter ifrån skolan låg detta underbara ställe. Hjälp, det måste varit ödet att jag hittade dit. Pasta och glass. Mina två favoriträtter på samma restaurang. Can't find words.


Glassparadiset. De hade säkert 50 olika smaker, varav minst 15 SORBERTer!!! Jag vadle kanelgräddglass och passionssorbet. Mmmmn.
När jag satt där och åt glass så kom kusin Linda och hälsade :D


Så åkte vi vidare.


Till Drottningholmsteatern!
Galet vad fint det var där inne. Det mesta var bevarat så det var precis som förr i tiden. Det fanns ingen uppvärmning i huset eftersom att det skulle skada orginaltapeterna osv. Och inne i själva teatern... så sjukt vackert. Verkligen noggrant utsmyckat och jag dog lite vid åsynen utav den noggrant målade scenografin.


Wiho, nu kunde jag alla formler och det gällde bara att memorera dem i huvudet och få dem repeterade för sig gång på gång! Svärmödrarna undrade om jag var kär i kuben. Det var jag indeed <3


Väl tillbaka i stan igen så var det rundvandring på Stockholm Stadsteater som gällde. Oerhört interessant, ja det bästa studiebesöket enligt mig.


Vi fick se färdiga scenografier som stod nedmonterade på olika ställen, scenografier som höll på att byggas och, det bästa av allt, vi fick se små scenografimodeller :D Det verkar vara så sjukt kul att bygga sådana. Jag måste prova något liknande någon gång.


Fast det coolaste vi fick se var denna megastora hissen (som vi fick åka i) :O Jämför bara med soptunnan liksom.


Tillsist fick vi se föreställningen "Lärare för livet" på Stadsteatern. Den var väldigt bra. Komisk och bra skådespel och bra story. Jag gillade särskilt moderat-läraren som var skånsk ^^


Well well. Stockholm by night <3
Vi lämnade såleds storstaden och när vi anlände till Jönköping runt 1-tiden kunde jag lösa rubiks kub! Välplanerad, händelserik och rolig studieresa. Det enda som var tråkigt var att jag slarvade bort min bästa handskar och att vi var tvugna att åka hem.

Kommentarer
♥ iida

sv. det är ju bra det i alla fall :D

2010-10-18 @ 19:03:18
URL: http://iidas.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din E-post:

Din Blogg: (om du har)

Det du vill säga:

Trackback
RSS 2.0