Juwlgodis ~ Knäck
du behöver detta till ca. 50 st.:
mellan 50-100 knäckformar
3 dl grädde
3 dl ljus sirap
3 dl socker
lite salt
en klick smör
1½ dl hackad mandel
Gör så här:
1. Ställ ut massa formar på en/två plåtar (minst 80 st.).
2. Koka socker, sirap och grädde i 30 min.
3 Gör kulprovet för att kolla om det är klart: Lägg upp knäck på en sked, häll knäcken i ett glas kallt vatten och testa om du kan göra en kula med den (knäcken du har lagt i). Kan du det är den klar - kan du inte så är den inte det.
4. Häll i salt, smör och mandel i den färdiga smeten.
5. Lägg i smet i formarna på plåten med två skedar. Det är pilligt, svårt och tidskrävande. Ta't lungt! Och bränn deej inte. Den varma knäcken är varm.
6. Låt stelna - klart.
Så här bakar (och hackar) jag:
klicka på bilderna!
//Z<'3
Kommentarer
Trackback