skolan by night.


upprymdhet.

quizpromenade.Jag råkade övertalas att hänga med på tipspromenad i förmiddags.
Jobbigt var det såklart, eftersom att jag hatar att gå, men tipspromenad är ändå rätt kul :D Dessutom vann jag på bingot! Ja, tipspromenad är faktiskt värt.

lördagsgodiiis!det var längesen!
endast
gott gott gott godis valde jag. här är några favoriter:


vit-chokladiga glassar


något nytt och spännande. jag tycker mycket om godishalsband-godis.jag blev jättelycklig då jag fick veta att kolaskruvarna inte innehåller gelatin!!


snöbollar, bumlingar, kolabönor, krokodiltårar.
åhhhhh, jag tycker om allt med kolasmak <3 det är mitt bästa godis.

en februarifilmkväll med ES2B.


fantastiskt underbart att vara ensamma en kväll på skolan. befriande känsla

lite klass

lite mer klass =)

Hej hej!

där ja

wiho!

just jump

fotograferaren

mysbiokvällsoutfit

filmdax. hela klassen samlad i teatern aka biosalongen

joorå den funkade bra som biosalong

tyckte vi

lessen Alex, för filmen var faktiskt hemsk

den handlade som sagt om en japansk skolklass med femtonåringar.
de blev skickade till en ö och fick uppdraget att döda varandra
(annars skulle alla dö).
den sista överlevande blev vinnare.
massa blod/mord. inte alls något för mig.
men på något konstigt sätt så tyckte jag faktiskt om filmen lite lite lite.
den var sjukt hemsk och obehaglig och äcklig.
men humoristisk coh stundtals lite fin.
mest äcklig dock.

efter bion drog vi till Romrävs' klubblokal och sov över

det var en rolig bussresa

jag tycker mycket om mina Romrävs <3

why so tired?

Då var det dags för biokväll med klassen i skolan. Vi ska se på en japansk film som handlar om ungdomar som blir skickade till en ö. Deras uppgift på ön är att döda varandra. Den sista överlevaren vinner.
Psykologiskt spännande, hoppas jag på.

Har lyckats hitta ett smidigt sätt att fixa hyfsat naturlig lockigthet/vågighet på håret :D


Jag är för tillfället jättenöjd med mitt hår, det börjar bli långt och luggen lägger sig som den ska. Sorgligt är det då att man måste klippa sig, för när håret klyver sig i topparna alldeles för mycket så är det dax. Typiskt. Så sjukt typiskt. Jag hoppas att min frisör-kompis är schyst och klipper ytterst lite. Någon lugg tänker jag inte klippa av den här gången heller, det få bli nästa gång.

nerding out all over a nice moment.

Jag älskar 90210 (den nya versionen av Beverly Hills).
Säsong 3 går just nu på tv i USA och jag kan knappt bärga mig tills nästa avsnitt kommer upp på internet! Lätt min favoritserie.

Och man måste älska citatet i rubriken till detta inlägget xD


Naomi's car.

namnnamnnam.

Becca tjatade jättemycket om våfflor i skolan, och jag blev helt sugen på det.
Sen var det tonår på kvällen, och gissa vad vi åt?! :D :D :D
Ödet, så att säga.
råkade försätta mig i en lite klaustrofobisk situation...

pastel gallows.


totaly wonderful, huh? bought 2hand.

eve becoming adult.the valentine-weekend.

I två hela dygn hade jag min älskade här och det var helt sjukt underbart.
och underbarare än det.

Vi var ute på en liten vinterpicknick,
men annars så hoppade vi inte runt så himla mycket.och han är det finaste av allt det finaste och finare än det.

björnes magasin.Världens segaste barnprograms-intro eller?

Men ohh, nostalgi på hög nivå. Jag var alltid jättenyfiken på vem som fanns där under björnedräkten...Och usch vad besviken jag blev varje gång de bytte ut hans assistent. Fast det hemskaskte var när björne bytte röst...

hejhejhejhejhejhejhej.

nu är det lov.

wiiiiiiiiiiiiiiho!

alla hjärtans dag.

Jag firade lite lagom i år. Själva 14e februari hängde jag med vänner (mikki, emelie, jonna) och bakade cupcakes och spelade buzz. Mycket trevligt.

Dagarna innan detta firade jag med en kärlekshelg. Det var finare än finast.

Jag är så fruktansvärt lycklig att jag äntligen har alla komponenter till kärlek;
familj, släkt, vänner, idoler

& pojkvän.

1 år vegetarian.

Nu har jag varit vegetarian i ett år och det känns underbart!

Jag fattar inte att det tog så lång tid för mig. Det var inte alls ett sådant stort steg som jag trodde att det skulle vara.

Folk frågar mig om det är svårt. Vad är svårt? undrar jag. Det svåra är väl i sånna fall att få andra människor att inse att den enda hållbara vägen är att bli vegetarian. För DET verkar ingen köttätare förstå.

Det känns som om jag alltid har varit vegetarian. Det är naturligt för mig. Däremot tror jag att det är en större utmaning att vara vegan. Då måste man hela tiden tänka efter innan man äter något och då blir det genast mycket krångligare i det scociala livet. Men om jag verkligen vill så kommer jag att klara av det också, ska bara hitta den där viljan först.

RAW.I torsdags var jag och Nadjii och såg RAW Comedy Club.
Det var sjukt kul :D StandUp är livet.


Soran var först ut.
Han var tyvärr inte alls i toppform och jag fick höra samma skämt för 4:e gången. Antingen är det de enda skämt han kan, eller så har hans standup-utveckling stannat. (Eller så har jag sett för mycket standup med honom?) Men standup ska ju vara nytt och improviserat, varvat med några bra gamla historier visserligen, men någon jämnvikt ska det vara.


Nour var bra! Jag delar dock inte hennes (typ av) humor, men hon var rätt rolig ändå.
Dessutom var hon jättevacker.

Özz [ingen bild] var bäst. Han improviserade i princip hela sin show (me like deluxe!) och han tog med publiken mycket. Dessutom förklarade han några väldigt sanna sannigar om oss svenskar. Riktigt bra var han!
Fast han är ful dock xD


Messiah. Det tar ett litet tag innan man förstår sig på honom, han har ett speciellt sätt och en speciell framtoning, men när man väl kommit i underfund med hur hans humor funkar så är den kul. Fast elak. Men kul.

Al Pitcher [ingen bild], komiker från Nya Zeland. Han snackade engelska, och till en början var det lite svårt att förstå men man kom in i det och han pratade hyfsat lättförståeligt. Han var aaaaaskul. Han snackade en massa om lustiga svenska traditioner och man kände igen sig i allt, igenkänningshumor ftw! Riktigt bra var han.

Och så har vi Mårten [ingen bild]. Programledaren/värden för hela RAW. Han körde lite emellan alla komiker och det var roligt, men han var förkyld och körde därför inte riktigt fullt ut verkade det som. Men han är helt klart rolig ;D

revyredovisning.

Vi har jobbat med revytexter ett antal veckor på sceniskt karaktärsarbete. Uppgiften var att få fram en så naturialistisk framtoning som möjligt utifrån Stanijslavskij-metoden. Man skulle hitta motiv till alla handlingar och alla repliker man hade. Det var svårt eftersom att revytexter är skrivna på ett lite mer flummigt sätt med endel omotiverade handlingar/repliker, och då gällde det att ändå hitta anledningar till vad man gjorde.

Jag tycker att hela klassen lyckades riktigt bra med att skapa trovärdiga små scener och humorn gick i de allra flesta fall fram. Min favorit var pjäsen med mamman och sonen, men den tragiska julaftonen var redigt kul den med.
Jag spelade patient i en sjukhuscen.


here we go...


Det här var vår lilla revysketch. Vi är 4 patienter på ett (hyfsat) övergivet sjukthus som har dragit in på aaallt, så vi får dela på EN säng. Allt är bekymmer, fast min karaktär var ändå lite positiv (och trög). Dessutom körde den sjukthusgymnastik hela tiden.


"Jävla jul" handlade om en julafton i en vanlig svensson-familj, där pappa är alkoholiserad och blir jättefull på julafton. Tragisk, fast väldigt humorisktisk, julafton.


Denhär lilla scenen handlade om två skådespelare som försökte framöra en passionerad, melodramatisk pjäs samtidigt som en liten skådespelare med endast en replik hoppade in på scen gång på gång och improviserade lite med sin enda replik. Och när han egentligen skulle ut och säga sin replik, då glömde han att gå in.


Galenskaparnas lilla sketch som handlar om en gubbe som inte har någon tv, och så ringer en tv-gubbe på och ber om betalad tv-licens, men eftersom att gubben inte har någon tv så vägrar han. Och precis i slutet får gubben en tv-leverans.
[här är orginalet]Rolig liten sketch av Jonas Gardell. Här har han vänt på normerna, historien går ut på att mamman vill ge sin son en hemsk barndom så att att han ska kunna bli komiker. Han kan ju verkligen inte bli mattematiker, vad ska han tjäna på det liksom..? Komiker är däremot asbra, och eftersom att alla komiker hade hemska barndommar så vill mamman skapa en sådan åt sin tolvårige son.
Klockrent manus!

yrsel.

Jag har varit yr i huvudet sedan i torsdags och var hemma från skolan både i fredags och i måndags på grund av detta.

Fast jag trotsat det faktum att jag kanske egentligen borde vila,
och istället har jag sprungit runt på spelkväll, antik&samlarmässa,
feministmöte och romrävsmöte. Värt.


Och om mindre än två dygn har jag min älskade här hos mig
och bara tanken på det gör mig fullkomlig yr.

and I know when I die you'll be on my mind.
RSS 2.0