halloweenparty.

Happy Halloween!!


no school for two weeks.

Sleepover @ Alex's alltså. Mycket fint!
Annars har jag tvingat mig att läsa Dracula hela helgen. Värt alltså.
Imorgon och hela veckan framåt praoar jag på Plantagen. Läskigt tycker jag, för jag har lite utav en fobi för att gå ensam till ställen där jag aldrig har varit förr. Äsch, veckan kommer att bli bra (och tagga lov veckan efter det!) :D

SNOW*IN*OCTOBER
nananananananana-nananananananana: birthday (again)!

Min lillebrorsa fyllde 15 år idag.
Istället för att få en moppe så fick han 15 meter nätverkskabel ^.^

eclipse_insperation.


skolresan till la Stockholma.

Teater-2orna och teater-3orna var på skolresa i Stockholm tisdag-->onsdag förra veckan, och såhär gick det till:


Gick upp fem. Då var det underbart mörkt ute :D
Vi åkte buss i fyra timmar och Frida lärde mig översta lagret på rubiks kub. Jag bestämde mig för att när vi var hemma i Jönköping igen, då skulle jag kunna lösa hela kuben!


Romrävs hamnade i Hötorgshallen direkt.
Jesper hade tagit på sig en brun jacka för att matcha mitt hår ;D


Alex & Ornina är sötast <3


BikBok hade en pool i taket.
Jag fattar inte poängen, då rinner väl allt vatten ut?


BikBok hade även fint golv/fin trappa i Zusanna's smak.


Och vackra gardiner!


Så var det återsamling på Hötorget,
och jag hade fått tag på en rubiks kub (Akademibokhandeln it is)!!!


Överpigg Frida taggar Strindbergmuséet.
USCH säger jag bara. Jag hatar den äckliga gubben, så det var rätt jobbigt att gå runt i säkert två timmar som handlade om honom :S


Efter muséet åkte vi till vandrarhemmet för att checka in och sedan stack vi direkt till Dramaten för att gå på rundvandring där.
Höginteressant måste jag säga (även fast jag gick runt och lekte med kuben mest hela tiden, hade nu lärt mig andra lagret).


Här är vi bakom scenen! Fett coolt.


Fin takmålning inne i salongen.


Mycket vackert, både målning och utsmyckning.


Modell till scenografi!!!
Så himla GULLIGT, jag älskar små scenografimodeller numera.


Vi fick lukta på en tröja som Stellan Skarsgård hade haft på sig :O


Sen var rundvanringen slut och vi skyndade iväg ut på stan för att hitta någon mat. Jag hittade denna (dyra!) pasta-saken på ett café. Inget vidare gott tyvärr.


Och så sprang vi tillbaka till Dramaten för att gå på föreställningen "Stormen".
Den var... tråkig. Känns ledsamt att behöva säga det här, men jag tycker att Shakespear-pjäser och liknande "gammaldags teater" är dötråkigt. Jag råkade faktiskt somna (fler än en gång), haha x)


Nåväl, vi åkte till vandrarhemmet för att tillbringa natten där. Det var ett mycket FINT vandrarhem med Zusanna's mått mätt. Trivsamma färger och allmänt i min smak. Zinkensdamm hette stället, kan rekomenderas!
Jag och Ornina sov i detta rum. Naturligtvis var vi inne  hos andra folk och flummade innan vi gick och la oss vid typ halv 2. Och DÅ tänkte jag plugga Matte B. Det gick inget vidare bra med det tyvärr för jag lekte med kuben istället. Hehe


På onsdagsmorgonen åt vi vandrarhemsfrukost och drog till teaterhögskolan för ett litet studiebesök. Svärmödrarna var opigga!


Så himla coola "bänkar" på skolgården!!!


Vi fick vara med på en lektion där teater2orna läste manus inför en pjäs. MYCKET INTERESSANT vill jag lova! Och så hade vi frågestund angående allt som rörde skolan. Det är typ färre än 0,1% av de sökande som kommer in.


Så var det dags för lunch, och fem minuter ifrån skolan låg detta underbara ställe. Hjälp, det måste varit ödet att jag hittade dit. Pasta och glass. Mina två favoriträtter på samma restaurang. Can't find words.


Glassparadiset. De hade säkert 50 olika smaker, varav minst 15 SORBERTer!!! Jag vadle kanelgräddglass och passionssorbet. Mmmmn.
När jag satt där och åt glass så kom kusin Linda och hälsade :D


Så åkte vi vidare.


Till Drottningholmsteatern!
Galet vad fint det var där inne. Det mesta var bevarat så det var precis som förr i tiden. Det fanns ingen uppvärmning i huset eftersom att det skulle skada orginaltapeterna osv. Och inne i själva teatern... så sjukt vackert. Verkligen noggrant utsmyckat och jag dog lite vid åsynen utav den noggrant målade scenografin.


Wiho, nu kunde jag alla formler och det gällde bara att memorera dem i huvudet och få dem repeterade för sig gång på gång! Svärmödrarna undrade om jag var kär i kuben. Det var jag indeed <3


Väl tillbaka i stan igen så var det rundvandring på Stockholm Stadsteater som gällde. Oerhört interessant, ja det bästa studiebesöket enligt mig.


Vi fick se färdiga scenografier som stod nedmonterade på olika ställen, scenografier som höll på att byggas och, det bästa av allt, vi fick se små scenografimodeller :D Det verkar vara så sjukt kul att bygga sådana. Jag måste prova något liknande någon gång.


Fast det coolaste vi fick se var denna megastora hissen (som vi fick åka i) :O Jämför bara med soptunnan liksom.


Tillsist fick vi se föreställningen "Lärare för livet" på Stadsteatern. Den var väldigt bra. Komisk och bra skådespel och bra story. Jag gillade särskilt moderat-läraren som var skånsk ^^


Well well. Stockholm by night <3
Vi lämnade såleds storstaden och när vi anlände till Jönköping runt 1-tiden kunde jag lösa rubiks kub! Välplanerad, händelserik och rolig studieresa. Det enda som var tråkigt var att jag slarvade bort min bästa handskar och att vi var tvugna att åka hem.

himlen är tusen gånger starkare blå, rent oskyldigt.


[bio] Alla borde se denna film (som baseras på boken med samma namn). Inte på grund av att den var bra, utan med anledning av att den skildrar ett höginteressant ämne! Bra disskusionsfilm. Enligt min analys så är filmen en allegori på dagens samhälle.


[musikal] Den spelas i Nässjö med svensk översättning på all text och alla låtar. Blev kanske lite för mycket sjungade även för att vara musikal, men nä den var så himla bra ändå! Den var väldigt bra gjord och historien tyckte jag så mycket om att jag måste se filmen.


[bio] BRA film. Jag fann den mycket humoristisk! Historien var dock lite jobbig ibland, då jag hatar filmer som handlar om knarkligor (haha). Men åhhh, Bill är så vacker.

nananananananana-nananananananana: birthday!min lillebrorsa vill inte vara med på kort.

Idag fyllde pappa år (Zusanna var tvungen att gå upp innan kl.6!). Hurray!
Jacke gav honom en plastpåse med vingummin. Han hade typ köpte en massa vingummin jättebilligt på Netto och sedan hällt i några i en påse. HAHAHA, min lillebrorsa i ett nötskal :D

Btw så ska jag se musikalen RENT med skolan ikväll, liiiiivet!

how to act?


löw oh löw, i've gotta tell you.

saturday nice.

Var på 2hand-förmiddag med mamman igår.
Sedan match med pappan på kvällen (skitmatch igen dock)!


Erikshjälpen:
blommig skjorta, lila veloutröja, hårig blå basker & en kopp till min samling.


Kungsporten:
pärm till mitt manus, "ett ufo gör entré", bok om J.K Rowling
& vacker halsbandsberlock.

idol 2010.

bästa röst:


gulligast:


coolast:


bästa stilen:


min favorit:


out of the light.
Jag failade rätt hårt med att bara plugga matte i helgen. Som förväntat. Men det var sjukt naajs att gå på match (min första denna säsongen!) trots att det var en skitmatch. Hela söndagen lekte vi med konfirmanderna. De trodde att jag också var konfirmand, dvs att jag skulle vara tre år yngre än jag är! =( Bara för att jag älskar att leka.

la nattkamp.

Förra helgen var jag nere i Skåne på nattkamp. Det var sjukt kul!!!!

Nattkamp = en tävling där man går 1 mil på natten och stannar på olika kontroller där man utför uppgifter.
Vårat lag ägde ut alla andra. Vi kom först... bakifrån (plats 14 av 14 alltså). Galet skillat :D Och så hade vi finaste lagnamnet: Absolut random.
Helt sjukt vad jag älskar att vandra runt ute på natten.


motståndarlaget#1 med sina fula nattmössor!Jennifer & Mikki åker buss


Zusanna skalar ekollon på buss, mycket roligt :D
(vackra naglar)


överglad bästis för han sitter ijämte Zusanna!!


tagga bära supertung packning 100 mil.


Pål kollar snett, Emma kollar rätt.


Fett bra konstruktion.


Någonstans mitt i skogen utanför Simrishamn.


Absolut Random.


Supersweeeeet.


min coolaste bild.


min näst coolaste bild.


saknar

come on let's fly.Det är värst vad det kan vända fort. Från ledsen till glad på en sekund,
tack och lov.

Men det är någonting i magen som finns där och oroar. Nervositet, spänning. Det sprider sig ut i kroppen och man blir alldeles knäsvag. Måste sätta sig och andas. Sluta tänka. Sluta känna. Sluta fundera på värdighet. Ta det lungt, det blir förhoppningsvis bra.

RSS 2.0