Cowboys, lövhus, rosa blommor & första körsbäret.















Random May 2010.

fira.

Igår (fredag) var vi inne på Jönköping's marknad och firade Mirre, 17. Trevligt!
Ursäkta för att jag var en aning disträ, men jag kunde liksom inte koncentrera mig riktigt med tanke på vem som fanns runt hörnet...


Mina presenter (tandpetarställ, groda, halsbandsberlock). HahahahaAHAHA,
så himla kul att hon gissade på att det var en tand i paketet x)



some of the gang. vi lekte med en heliumballong!


Födelsedagspersonen till vänster. Åt mycket god mat på Taco Bar.


jag & Mikki.

full time all week.


♥kjol-H&M, t-shirt-gina, tröjja-Storken's (älskade butik, r.i.p!!!)

High Chaparral blev lyckat (var där på klassresa/studiebesök i onsdags). Det var trevligt att se hur det såg ut nu eftersom att det var tio år sedan jag var där sist. Vi fick se Luke-Loke-showen, gå på rundvandring, åka tåg, gå på upptäcksfärd, se Western-showen två gånger och gå bakom scenen! Det senaste var grymt himla coolt... vi fick höra skådespelarna prata och lära oss om showen och hela High Chaparral. Awe-some.

♥Min lillebrorsa konfimerade sig i helgen. I kyrkan var det lite interessant och sen efteråt var det väldigt kul att träffa alla kusiner igen. Det blir ooftare och ooftare... Jag tycker om er så mycket <3

Diktredovisning. Jag började gråta efteråt...mina nerver alltså :S

♥Vi spelade Lacrosse på gympan. HELT SJUKT ROLIGT. Så coolt att man kunde springa med bollen utan att någon tog den!

Hockeysäsongen är över =( Jag är så himla nördig nu, men fastnar jag så fastnar jag. Igår tog Sverige VM-brons! Bengt-Åke Gustafsson gjorde den finaste timeouten genom alla tider!!! 7 sekunder innan slutet då vi ledde med 3-1, så hiiiiiimla fint. "Utan den hade vi nog inte vunnit". Pääjärvi blev utsedd till bästa forwarden i världen, han är verkligen kuuuuungen. Lowe.


Det lär bli intensivt:

Stockholm tisdag-->onsdag. Sticker dirket efter Richard III imon.
♥Fira Mirre på fredag.
Rix fm festival på lördag.
♥"Jobba" på Barnkalas på söndag.
♥Träffa Nan innan nästa tisdag! <3
♥Rwanda-shit+melodrama-shit.

Stressad, mestadels roliga grejer dock. Dessutom nya vackra klipp på HVTV!

still wanna celebrate!

Petrasek skulle ha fått guldpucken!!!!!

Jag är yberglad för Zlatan's skull då han vann ligan för 2:a året i rad.

Magnus Pääjärvi Svensson är min nyaste upptäckt... kungarnas kung!
update: bäst.

Tedenby ska till NHL.


Pääjärvi <3

vart skickar man detta?


Paris ~ rêver (vårsalong2)

Nu ska ni få se det andra bidraget jag lämnade in till Ungdomen's vårsalong (konstutställning i Jönköping). Man hade som sagt tre bidrag var och de skulle höra ihop på något sätt. Mitt tema var Paris.

Bidrag #2 var en liten tavla som jag hade gjort ett slags kollage på. Jag har målat med akvarell i bakgrunden och sedan limmat på olika foton, bilder och pärlor. Jag ville att denna tavlan skulle bli lite som mina drömmar om Paris ser ut.

Konstverket heter: Paris ~ rêver (drömma)











Vad tycker ni om den?
(Den ser bättre ut IRL...)
Bättre eller sämre än bidrag #1?

Paris ~ rêver (drömma)

that was/is/coming.


♥ teaterfestival: Ett drömspel, Yaxhiri, Bortbytingen
♥ besynnerlig...ensamhet +tankar
♥ viiiiila



♥ hunger, efter diverse mål
♥ yogabehov
♥ oordning


♥ soft läxdag
♥ fortsatt VM~Pääjärvi Svensson
♥ High Chaparral
♥ Jacke's konfirmation = släktfest

walking.

Nu har städpatrullen, dvs jag+gamlingarna (mamman & pappan), varit ute och inspekterat byn. Plockat upp en och annan pantburk och slängt diverse strumpor. Dessutom har vi fyllt på med vitsippor i fönsterna i huset :D

Det är dax för chokladmjölk och sedan ---> teaterfestival.


kvällen @Jonhatan's igår var rolig!!

4 days off.

Well, well, blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Nationella gick skit (i mina mått mätt) och vi fick inte tillbaka några prov. Däremot var vi faktiskt och såg på teatern och den var jättebra!

Om en halvtimma går bussen mot Jonahtan. Och det tar 3 bussar att åka dit, trots att det bara är 10-15 minuter med bil -.- lamt indeed. Nåväl, det lär bli mycket naajs. Hörs sen!



Eller jo, en sak till - Det är HEEELG NU!

negerbollen's dag.



Ja idag var det negerbollens dag och självklart måste man fira detta fina, underbara bakverk. Jag hoppas att ni också har bakat bollar i mängder som jag =) Dessutom har jag varit ute och sprungit elljusan idag, första gången det här året. Det var inte kul, men jag klarade det och ska försöka komma ihåg att jogga en gång i veckan framöver. Och nu när jag kan ha musik med mig så blir det faktiskt lättare!

Imorgon har vi nationella, precis som vi hade idag (fast icke samma ämne). Sedan får jag förhoppningsvis tillbaka mitt MatteB-prov. På eftermiddagen ska vi på teaterföreställning och dagen avslutas med en kväll @Jonhatan's!

Hungary-08.

Jag vet vad vi gör! Vi tar en liten tripp genom min fotobok om Ungern!



















Och nu har vi varit på en mini-låtsas-resa!

Magiska Carl <3



Den mest fantastiska talangen i talang 2010. Han är så duktig och så gullig,
håll med?!

HV71-Ravinen.








Tre gånger hade jag blivit lovad att få köra denna hinderbana och nu har jag äntligen fått göra det! När vi ändå befann oss däruppe och hade mycket tid över innan BIG comedy så gjorde vi det. Så himla kul! Jag älskar hinderbanor och denna var väldigt bra -dessutom tog vi vackra+roooliga kort!

Den vill jag köra igen.

kosläppet.



















Förra helgen var jag i sommarstugan och tittade på kosläppet. Det var gulligt, korna var ganska galna. Fast först vågade de inte gå ut ur ladugården, hihi. det var även kul att umgås med lite släktingar, trots att vädret var ganska kallt.

simma.

älsklingsklänning från Ungern, tights -gina, knäsrumpor -indiska, rosett



Såhär såg jag ut den dagen jag hittade min favorit-träningsform. Det var i torsdags. Vi badade på gympan. Jag simmade över 1000 meter och det var helt underbart! Vatten är verkligen fantastiskt. Jag har aldrig tyckt om att träna då jag finner det tråkigt, jobbigt och omotiverande. Men så kom jag på att simning är ju faktiskt en av de bästa träningsformerna, man anväder hela kroppen! Så nu ska jag börja "motionssimma". Som värsta pensionären ;D

BIG Comedy.

Wooh. Igår var så SJUKT ROLIGT. Helt undebart kul.

Jag, Jonahtan och Erica var på BIG Comedy!

Komikerna var Felix Herngren, Robin Paulsson, Marika Carlsson, Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Fredrik Andresson och Peter Wahlbäck (Rheborg var sjuk =/). Och sedan var det en tjej med tvångstankar också, minns inte vad hon hette. Herngren var väldigt bra, men Schyffert var faktiskt bäst. Robin är Robin och han är en av mina ikoner, men trots det så tycker jag att han är roligare i talkshowforumet (precis som Mede, hon är också bäst där!). Adde Malmberg kände jag inte till, men han var faktiskt sjukt rolig!

Det var väldigt hög nivå och vi skrattade konstant genom hela showen.
Det var faktiskt bättre än Raw
. Och då blev jag ändå överraskad av att Raw var så kul. Humor är verkligen bland det bästa jag vet, om inte det bästa!


en utav världens bästa låtar.


Christina Aguilera - Candyman

Okeej, det har varit mycket tjat om HV och SM-guldet, jag vet. Förlåt. Men det har liksom varit guldyra i min hjärna (det är lite kvar fortfarande) och eftersom att bloggen speglar mig så blev det mycket sådant. Heheeee.

Vi ska simma imon på gympan. Fattar inte varför, han såg ju förra terminen att vi kunde det? Ofta man har glömt det på en termin? -.-' Don't get it.

SM-guld 2010: del III



So. Nu ska jag berätta för er om det "sista" i guldfirandet. Efter den underbara signeringen var jag helt borta. Under hela tisdagen hängde jag inte med något i skolan, jag bara gick runt och drömde, log, längtade. Tisdagen var liksom guldyra.

Sedan kom onsdagen - en dag då det var hemskt svårt att koncentrera sig. Jag ville bara att lektionerna skulle ta slut så att man kunde få gå ner till scenen... Funderade länge på att hoppa över MatteB-lektionen, men det visade sig vara onödigt. Så när matten var slut så ritade jag #9 under ögat och begav mig mot Atollen. Runt kl.4 anlände jag och efter en del blindt sökande hittade jag Emelie, Sara & Johanna. De stod längst framme vid staketet, fast en bit till höger om själva scenen. Vid den här tiden så duggregnade det lite grann och det var kanske 80-100 personer där.

Det blev kallare och blötare ju mer tiden gick. Tur att jag hade min regnmössa! :D Well, well, vid fem började DJn att spela lite musik. Inte så himla entertaining, men jag hade ju öronproppar. Vid halv 6 kördes programmet igång med: ett dåligt förband/husband, dåliga programledare, Fair Play Band, Crut, North Banks Supporters med den nya HV-låten, rolig intervju med två söta killar (blivande hockeyproffs), Jonatan Fagerlund (FAAAIL, hahaha!), tråkig intervju med politiker och någon immitatörsgubbe. Fast det bästa var när man fick se grejer från HV-tv! x)

Vid kvart i sju var det dags för Pauline att sjunga några låtar. Första och andra låten gick hyfsat, men innan hon började med den sista så fick publiken besked om att HV var jättenära och då blev alla som galna. Pauline började sjunga ändå, men ingen lyssnade. Vi fick veta att kortegen befann sig på Munksjöbron och alla började sjunga "SM-glud"- + "HV"låtar. Pauline fortsatte att sjunga även fast hon blev överröstad. Haha, så himla trög ^^

När kortegen rullade in på Atollen blev det gaaalet!! Alla sjöng, skrek, tjoade, hoppade - helt fantastiskt. Efter en 300 år lång trumvirvell så fick spelarna en och en springa fram på scenen och mottaga folkets ljubel. Det var mäktigt eftersom att det var ca. 20'000 personer där! De tog de minst populära spelarna först och sedan tog de bara bättre och bättre och Davidsson var sist såklart :D Jag använde magstödet och skrek som en galning. Jag kunde skrika hur mycket som helst utan att det blev jobbigt (inte var jag hes dagen efter heller)! Passande att jag hade lärt mig magstöd på dagens teaterlektion.

När Tedenby kom var jag helt... freaked out.

Efter att alla hade fått ta emot ljublet så sjöngs det lite låtar. Alla spelarna gick fram längst fram på scenen och "dansade" och hela publiken sjöng med och dansade de också. Det sprutade guldkonfetti. Jag var helt crazy och allt var helt underbart!! Jag kommer alltid att förknippa denhär låten med guldfirandet, eftersom att det var den vi sjöng innan det var slut:

We are the champions

Jaha, sedan började folk att försvinna iväg. Men jag ville inte lämna!! Jag ville inte att det skulle vara slut, inte redan. Vi stannade kvar och kollade på när spelarna hoppade in i bussen. Försökte vinka till Petersson (#40) och när Johanna också hjälpte till att vinka så vinkade han tillbaks (och gav slängkyssar). Jag vinkade säkert tio gånger...
Bussen startade och de var borta.

Helt underbart var det. Särskilt under "we are the champions". Åh<3


från kortegen:

fiiiint!



Ullström


Teden


Almqvist


Sundh


Liv


Davidsson x)


Lance


Folk + Zusanna i regnhatt :D


vackert


guldhjärtarna!




galet som sagt. jag nere i högra hörnet.


Sedan åkte jag och pappa hem till mormor & morfar där vi åt blåbär och såg inspelningen från firandet som de visade på lokal/amatör-TV. <3
På hemvägen åkte vi förbi Harry's och spelarna var förmodligen därinne!

SM-guld 2010: del II



Efter den fantastiska lördagen hoppade jag (trött) runt på moln hela söndagen och pratade guld, guld, guld. Läste alla tidningar och artiklar, såg alla bilder och tittade på intervjuer om&om igen! Helt sjukt ofattbart var det.
Längtade bara efter morgondagen.

Måndag. Signerings-och-Studiedag, var hemma och laddade hela förmiddagen. Tittade på ännu fler intervjuer och reportage. Åkte till Kinnarps vid halv fyra tillsammans med tvillingarna och deras på klasskompisar. När vi anlände tio över fyra så var det redan kö utanför (det var en timme kvar). Efter ett tag blev vi insläppta och fick ställa oss i den halvtimmeslånga kön. Nervositeten kom krypande mer och mer, men jag var ändå förhållandevis lugn.

Lite över fem annlände spelarna till arenan och satte sig vid det långa signeringsbordet.
Jag blev lite knäsvag när det var min tur, men jag har varit med om större nervositet. Fick atograf av alla (ca.20) spelarna på framsidan av tröjan :D Med guldpenna, mycket vackert.

De flesta spelarna sa "hej" och "varsegod", men Lance var kul! Han snackade med alla i princip. Emelie & Sara tittade han på och sa "ahh, sisters!".
När jag skulle fota honom såg han min hand och sa "funny".
Jag fattade inget, men då sa han något i stil med "your hand" (jag hade ju skrivit Tedenby där).
"Oh yeah, he's the best! :D" svarade jag.
"Yeah he is", sa  Lance.
Sen sa han något som jag inte uppfattade, typ "and he is the best joke..blablabla".
Jag bara nickade.
Laine som satt ijämte sa att han höll med om att Tedenby är the best blablabla.
Haha :D

När vi således hade fått träffa hjältarna på nära håll så var vi ju tvugna att fota lite. Klockan var runt 6. Klasskompisarna och Emelie åkte hem inom kort, men jag och Sara hade inga planer på att lämna. Vi stod vid staketet och fotade och gick runt och tittade på när vakterna ändrade om till två köer, gav spelarna mackor och dricka.

Jag tyckte att "auran"/energin där var helt fantastisk och jag ville vara kvar så länge som möjligt. Sara började bli lite otålig vid 7tiden, men jag vägrade att gå hem. Planen var att spelarna skulle signera till 19.00, men de satt kvar till åtta. Vi satt och tittade på Tedenby (Sara kollade på Sundh) och alla de andra. Jag funderade på att gå fram och fråga något eller fråga om foto, men vågade inte riktigt på grund av den lååånga kön.

Nåväl, precis innan vi skulle gå så tog jag mod till mig och gick fram till Tedenby för att fråga om jag kunde få hans läskburk. Det kunde jag :D Så nu står den här på min hylla och är vacker, en Pepsiburk som Tedenby har druckit ur!!!

Helt fantastisk signering tycker jag. Sammanlagt var vi där i fyra timmar.




guld/hyllningsnaglar!




från hv71.se!!




Lance


Teden




hihi, så söt <3


sidbyte


ihhhhhhhhh!!!


Thörnberg åkte bakom oss en bit hem ^^,


SM-guld 2010: del I



ÅH. Det känns så himla konstigt. Tänk att för precis en vecka sedan så satt man oerhört nervös och bara väntade på guldet. Lite tvivlande, men hoppet var större. Det fanns en slags trygghet någonstans och det fanns inget annat än guld i huvudet. Man visste. Och mycket riktigt, Laine avgjorde 4.21 in i förlängningen! SM-GULD. Glädjen var enorm och det var ett kaos av hoppandes och skrikandes och skrattandes och tutandes och åhåhåhandes.

Vid fyra på lördagseftermiddagen hade vi bänkat oss hemma hos en av pappa's kompisar som bor inne i stan. Det var vi och några vänner till pappa +deras familjer. Vi hade matchtröjor och åt diverse snacks, ost och morotskaka.
När förlängningen kom var man inte direkt förvånad, man var detso mera nervös. Fast i hjärtat fanns ändå något som viskade att det här, det kommer gå vägen. Vi snackade om vem som skulle göra målet och de flesta trodde på Davidsson. Jag sa att jag tyckte att Tedenby skulle få göra det eftersom att han dels hade varit så nära flera gånger och dels så är han min favorit, men jag sa att jag trodde att det skulle bli Laine eftersom att han har varit HVs bästa spelare i slutspelet och han skulle därför vara den ultimata finalmatchvinnaren på alla sätt och vis. Och senare visade det sig att jag hade rätt, vilket jag tyckte vara coolt!

När glädjekaoset hade lugnat sig lite (runt halv åtta) så stack jag och två andra iväg till centrum. Det var bara tio minuter ifrån. Inne i centrum var det helt gaaalet! Särskilt i korsningen vid Scandic, Hemköp och Ullströms. Folk hoppade upp på taxibilar och försökte välta dem. De kastade öl på bussar som inte kunde ta sig fram. Tutande bilar åkte omkring överallt med folk som hängde ut genom fönstren och skrek. Överallt fanns SM-guld-löpsedlar. Vart man än vände sig så var det någon som sjön en HV-låt/kampsång. Alla hoppade runt och kramade varann och man såg folk man kände igen överallt. Awesome.

Köpte en guldtröja och vandrade runt lite överallt och runtomkring. Var på McDonald's två gånger och stötte på oväntade folk... Vid 11 så gick jag, Emelie och Sara bort till Harry's och ställde oss. Det var avspärrat runt hela området och det var redan en hel del folk där. Tvåtimmarsväntan var inte alls lång eftersom att det var glädjerus överallt och så hade jag liveuppdatering om när de skulle anlända.

Kl. 01 kom alltså bussen inrullandes till Harry's/Sliver och spelarna steg ur. Det var mycket tryck mot staketet eftersom att alla skulle se. Vi hamnade nästan längst fram (jag hamnade dock inte tillräckligt nära *snyft*). Spelarna sprang runt och gjorde givemefive, jönköpingsfolket jublade och det var glädje överallt. Tedenby blev buren på någons axlar och endel spelare kramade fansen.

Det var väldigt väldigt väldigt awesome!






spelarnas välkomskomitté


Det var helt underbart.
Jag fattar inte att det bara är en vecka sedan. Shit.

RSS 2.0