glasses.

Okeej, det här är läskigt. Men jag vågar:





Nu vet ni hur jag ser ut i glasögon. Fult va?

Jag är rädd för imorgon. Rädd att alla ska lura mig, att allt ska vara på låtsas.
Jag tänker i alla fall klä ut mig till påskkärring!

teatertröja.

klänningH&M, lila tights, snedtofs,lila rosett (sidenband) och...







... den nya teatertröjan! Alla i våran klass har sådana här vackra nu. Vi har väntat på dem sedan vi började 1:an, alltså i över ett halvår. Hahaha. Så nu är vi glada :D
(Det är grymma Ida som har designat trycket.)

nödvändigheter, ohjaa.



Paris ~ vivre (vårsalong1)

Minns ni att jag lämnade in birdag till vårsalongen (en konstutställning för ungdomar i Jönköping)? Tyvärr kom jag inte med =[ Men jag är inte så ledsen för det då det var över 100 stycken som sökte och färre än 25% kom med. Jag är glad att jag hann färdigt i tid och att jag blev nöjd med mina tre verk :D

Först ska jag visa min stooora tavla. Bakgrunden är målad i akryl. Alla de färgglada linjerna är Paris's gatsystem (avritat från en karta). "Monumenten" är placerade på ungefär rätt ställen och sedan är det lite annan dekoration här och var. Fungerar ungefär som ett kollage.

Konstverket heter: Paris ~ vivre (leva)











Tycker ni om den?

clean.





Jag tycker att jag borde städa mitt rum nu. Särskilt den där svarta lurviga saken måste sugas upp...

say hi to my little friends :D








wake up now.



Trevligt att jag somnade vid två på grund av sömnstress (jag kan eventuellt ha hittat på det ordet själv...vilket gör mig till uppfinnare! I'm so cool.) för att sedan gå upp klockan sju, stressa till bussen och komma försent till franskaprovet. Nåväl, trots att jag var tjock i huvudet idag så flöt det på - för jag premiäranvände mina stövlar!!! Marken var så blöt imorse så jag tänkte att det var bäst. När jag skulle hem var det givetvis inget vatten alls på gatorna och solen sken. Sen precis när jag kliver innanför dörren så börjar det regna. Så typiskt =/ Ödets ironi.

Nähä, nu blir det wampire diaries, lite historia-skit och sedan träning!
Jag är faktiskt taggad idag, trots att det är dödens jobbigt.

nutshell.







Detta är Zusanna i ett nötskal. Här sitter jag och ska öva på både franskaprov & engelskaredovisning för imorgon. Men istället sitter jag och tittar på miljöfilmer på youtube, lyssnar på radio och målar mina naglar. Dumma mig. Vi får hoppas på det bästa imon helt enkelt. Go'natt.

1month.

Idag är min 1månadsdag! Grattis till mig!!









Nu har jag varit vegetarian i fyra veckor vilket känns helt fantastiskt och befriande. Jag förstår inte hur jag har kunnat äta kött. Inte med tanke på den miljönörd jag är. För visste ni att köttätning gör större skada på miljön än bilåkning? Äckligt va?! Dessutom finns många andra fördelar med att vara vegetarian: det är hälsosammare och man slipper bidra till djurplågeriet.

Nog att det kan vara jobbigt att hitta på andra saker att äta, men det är sååå värt det. Jag har alltid känt att vegetarian är något för mig, det är bara det att jag inte har vågat/orkat förren nu. I nuläget kan jag inte tänka mig att återvända till kött.

Det är egoistiskt att äta kött!
klicka på länken och kolla på filmen.

for my room.









Miniatyrisk flaskvas.
Kyckling.
Matt-utbyte.

wanna tell you.

Klass-kvällen hos Matilda igår var superkul! Vi åt frukt och falafell i pitabröd, körde tips-från-coachen, dansade bugg & Michael Jackson och körde sanning eller konka (okej, sanning eller sanning blev det, hehe). Måste verkligen göras om snart.



♥ I torsdags var jag och Mikki på Raw Comedy Club som var här i Jönköping. Gaaaaalet roligt som sagt. André Wikström, Mårten Andersson, Soran Ismaill, en Ashmed-med-många-namn, en dryg stockholmare, en kanadensare-som-man-inte-fattade-vad-ha-sa och två amatörer gjorde showen. André var bäst!! Och Soran är alltid Soran, hihi. Det var verkligen roligt och långt över mina förväntningar. Jag skrattade och skrattade, helt underbart :D

♥ Min farbror gav mig en ståplatsbiljett till matchen i onsdags. Åh vilken slutspelsstämning det var. Härligt att vi vann med 2-0 och efter matchen igår är HV i semin! Ett steg närmre guldet.



Påsken närmar sig med kycklingar, lov, storstädning, pyntades och godis. Fin högtid.

♥ Ikväll har vi haft släckt i hela huset. Det var faktiskt väldigt mysigt, tro det eller ej. Skönt att vara med på en sådan sak. Hoppas att ni också hjälpte till vid Earth Hour.



♥ Imorgon kommer att bli den värsta dagen på länge då jag har fyra stora läxor att göra. Ohh, inte trevligt någonstans. Jag är bäst på att skjuta upp saker, hehehe.

the cylindric yellow box.


För några veckor sedan köpte jag en burk...


...med fyra godisbitar i...


...för att den var så otroligt fin...


...och nu har jag fyllt den med jord & gräsfrön och placerat...


...en pappersvala ovanpå som gräsvaktare.

Frasvåfflor.

Våffeldagen firades med... våfflor! What a surprise.
Jag gjorde smeten, min lillebrorsa steke dem och mamma diskade. Perfekto.

Men jag måste bara berätta ett exempel på hur dumma och lata människor är nuför tiden:
Det finns ju såndär våffelmix att köpa som man bara behöver blanda med mjölk och smör i. Supersmidigt och går på 3 minuter. "Tyvärr" hade vi ingen mix och jag fick leta upp ett recept istället. I receptet jag hittade ingick endast: Mjöl, bakpulver, mjölk och smör. Fattar ni?! I våffelmixen är det alltså bara mjöl och bakpulver! Superlöjligt. Vem som helst klarar av att vispa ihop:

3dl mjöl
1tsk bakpulver
4dl mjölk
och 100 gram smält smör.

(Dessutom är det säkert en massa onödiga tillsatser och hållbarhetsgrejer i.)
(Köp aldrig våffelmix.)








awaaay.









Skulle precis åka iväg till Matilda då jag fick ett ryck och blev tvungen att duscha håret, endast håret. Nu är jag i alla fall redo för en kväll med min klass! Även om jag kommer lite sent.

Igår var jag och Mikki på Raw. Gaaaaaalet kul. Tell you later.


35 kronor mindre - 4 berlocker mera.








jag tycker att den ser ut som en gyllene kvick!




Förra veckan råkade jag gå in i en hobbyaffär för att jag -endast!- skulle beundra alla fina grejer. Det skulle jag inte ha gjort eftersom att det resulterade i några nya fina berlocker som jag inte behöver. Typiskt mig...



Stockholm,iloveyou.


Som sagt så är jag hemma ifrån Stockholm. Jag älskar den staden. Så himla fin stämning där. Och på något vis känns det så coolt att vara på alla kända platser, att se alla "stora" hus. I Stockholm mår jag bra (och det är så att jag har funderat på att flytta dit men kommit fram till att det är en stad som man besöker, inte lever i... så vi får väl se).


LÖRDAG
Jag var nervös inför tågresan dit. Det grundade sig främst på att jag aldrig tidigare hade åkt tåg ensam + att jag skulle byta tåg. Oron visade sig vara helt i onödan eftersom att tågbytet var superenkelt. Det jobbigaste var att hitta någonstans att ha väskan. Jag upptäckte att jag tycker mycket om att åka tåg och jag ville att färden skulle vara längre!

Farmor mötte mig på stationen och vi åkte hem till hennes lägenhet. Sedan la jag mig i soffan och somnade direkt. Jag var helt uttröttad av både resan och veckan. Resten av kvällen bestod av brockoligratäng, Jakten på Julia och Millenium DEL: I.


SÖNDAG
Lazy morgon. Vi gick till Stockholm Stadsmisson (2hand) vilket var kul. Där hittade jag två tröjor. Sedan improviserade vi lite och åt på thai-resturang. "Gryta" med tofu, blandade grönsaker och kokosmjölk. Friterade annanaser till efterrätt - mmn! Efter det begav vi oss mot China.

Hairspray var jättebra. Den motsvarade mina förväntningar och gjorde mig glad glad glad. Som alltid när jag ser på musikaler så blir jag avundsjuk och drömmer om att själv vara med... Alling var bäst. Lassgård var grym han med ;D Däremot tyckte jag att huvudrollsinnehavaren inte var något vidare. Hon var så... fejk? Nä, kanske inte, men hon var inte cool. Hur som helst så var musiken bra -såklart- och de var duktiga på att dansa. Hairspray är alltid Hairspray<3


I slutet av föreställningen var det en form av konfettiregn och jag tog med mig lite hem för att pynta rummet i sann Slytherin-anda. Annars funkar det bra som minne också.

Efter att ha tittat på blåsningen och film så var det svårt att somna. Svetten rann och illamåendet kom krypandes. Botemedlet blev äpple+kuddar+twi-bok+musik.


MÅNDAG
Vaknade kl.09.00. Stod utanför Myrorna's dörr kl.10.52. Åtta minuter senare så släpptes vi (farmor, en tant, två killar och jag) in. Detta var ett litet paradis och bättre än 2hand affären vi hade besökt dagen innan. Jag hittade en del fina grejer som vi shoppade (=jag valde, farmor betalade)!


Vi tog bussen till Hötorget för att köpa vindruvor och sedan äta falafell i Hötorgshallen (allt kött där nere fick mig att bli illamående). Efter maten gick jag in i en helt tom (!) biosalong. Det var en mystisk känsla. Filmen var väldigt bra, fast jag hade tyckt om den mer om den hade handlat om Alice's första äventyr.

När bion var slut åkte vi den obligatoriska tunnelbanefärden. Åh vad jag tycker om det! Vi stannade på ett fik och jag köpte take-away linssoppa med tillhörande macka.

Kl.17.21 gick tåget hem mot Jönköping igen, utan stopp. Det var en mycket trevlig resa och mycket trevligt att vara med farmor <3


hooome.











Home again! Min lilla resa till Stockholmaa var supergreat. Tell you more later.
Nu ska jag till skolan för att hjälpa de nervösa 9:orna med deras intagningsprov!



with hearts.







'PMS' (Petra Mede Show) är helt fantastiskt kul!
Men nu kommer nervositeten inför tågresan krypande...


to like or not to like.



...Vitamin Well Citrus/Fläder. Den är som gjord för mig. Två utav mina favoritsmaker i kombination med vitaminer!

...
Cookies'n'Beans - what if
(föresten så var både de och EMD fantastiskt bra på
Så ska det låta ikväll!)

...musikaler. Särskilt att se dem live (men jag gillar filmer också). Bra musik blandat med dans, vackra kläder och teater. Mina favoritmusikaler är Sweeny Todd & Hairspray.

...Stockholm. Auran/stämningen i huvudstaden är underbar. Och att jag ska dit imorgon för att gå på musikal (Hairspray!) känns ännu bättre!



...grått väder. Duggregn, smutsig snö, kyla, blåst och huvudverksljus. Jag vill helst bara sova.

...svenska folket. När det gäller den mesta form av röstning så är de verkligen dåliga. Ännu en skandal i mellodifestivalfinalen.

...stress&press- dvs skolarbete. Vi får alla inlämningar och läxor ihopklumpade på vissa veckor vilket är oerhört stressande. Jag får ångest så fort jag tänker på nästa helg.


Solsidan.


Johan Rehborg & Felix Herngren

Yep, så funkar det i andra länder.


stockholm-hairspray.




Imorgon (lördag) förmiddag åker jag tåg ensam upp till Stockholm. Farmor möter mig där och så ska vi gå och handla vegetarianmat. På söndag ska vi på Hairspray. Det är en av mina absoluta favoitfilmer och jag hoppas att  musikalen är lika bra. Ihhh! Vi planerar att gå på Alice in the Wonderland 3D på måndagen och kanske kolla lite i 2hand äffärer. På måndagskvällen åker jag sedan hem.

Åh, detta kommer att bli jätteroligt. Jag är endast orolig för att åka tåg själv och för tågbytet.


hållanyårslöfte.

Förra året målade jag i princip ingenting. Det ville jag ändra på, så iår blev ett av mina nyårslöften att måla mer. Och det tycker jag att jag har gjort! I början av 2010 så var jag i Trysil och då målade jag varje kväll med mina fantastiska promarkers. Resultaten blev inte så bra eftersom att det var så länge sedan jag målade. Anyway:










som sagt inte så bra. mest en lek med färg och streck.

Nu på senaste har det blivit lite dåligt med målandet, men ibland händer det att jag sätter mig ner och låter färgerna flöda. Det gjorde jag faktiskt denhär onsdagseftermiddagen! Ska visa er sen.


carmen & c/o.

Igår var jag ledig ifrån skolan pga. att jag hade två skolföreställningar med min teatergrupp. På morgonen var jag jätte orolig och ville verkligen, verkligen inte gå. Orkade inte heller. Men jag gjorde det i alla fall och det gick faktiskt bra. Över förväntan liksom. Jag hade missat tre dagars repetition + premiären för att jag var i fjällen, så därför visste jag inte alls hur scenordningen skulle vara, vad vi hade för rekvisita och hur de andra var regisserade. Det blev lite improvisation för min del, men folk sa efteråt att det var bra och att man inte alls såg det.

Föresten, pjäsen vi spelade heter Carmen & c/o (company) och handlar om en grupp ungdomar som hittar en "övergiven" lokal. De bestämmer sig för att sätta upp en pjäs där inne. I lokalen bor redan några uteliggare/alkisar men det vet de inte om. Två utav ungdomarna förlovar sig och det ordnas en förlovningsfest. Men en tjej förstör förhållandet mellan förlovningsparet och blir mer och mer som rollkaraktären hon spelar... Jag spelade en random tjej som var allmänt glad och vanlig. Lite svårt, eftersom att det var en "splittrad" karaktär med få repliker lite varstans.

I pausen mellan föreställningarna så åt vi på Bombay City (en thai-restaurang) och det var jättegott!! Det bästa var efterätten: friterade bananer. Mmmn! Efter förställningen åkte vi hen till Allis för att umgås och sånt eftersom att det var sista gången för terminen som vi träffades.




konfaläger:fjällen.



Well, well, I'm hoooome!
I söndags kväll kom jag hem ifrån sälen (Lindvallen) och det var mycket roligt där! Jag åkte dit på konfaläger eftersom att jag är konfaledare. De flesta ledarna som var med är helt galna -I like that. Jag+Mikki+Paou var det från vår kyrka.

Jag åkte slalom med 2 nybörjare (för mina vänner ville inte åka). Men det gick bra och vi kom överens. Mest gröna och blåa backar blev det, för jag tycker inte att jag får ut något av att plåga mig själv i en röd eller svart. Vädret var superbra alla tre dagarna och snön var vacker som vanligt. Allt var (nästan) bra! Till och med bussresorna gick smärtfritt, även om jag hade stor ångest inför dem innan. Psalmerna var bäst x)

Är glad att jag valde fjällen framför mellogenrepet. Trots att det känns som ett svek så blev denna resan mycket lyckad :D


I'm leaving for the snow.

Tjoho! (Gårdagens pluggfyllda dag med Frida var trevlig tycker jag.) Just nu springer jag runt och packar ner det sista samtidigt som jag då&då skriver på en engelskaläxa. Jag är sur på att väskan är way too small och jag är rädd för att läxan inte kommer hinna bli färdig. Nåväl, jag gör så gott jag kan.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att fjällen är rätt val.

Update: Jag hittade en större väska!

Nä nä, nu måste jag fixa det sista! Skidglasögon where are you?!





Off I go.

HV for life.






mellodream-10.

Här är spellistan till min: drömfinal-10.

Ola+Pauline fanns inte med så här är de:

unstopable-Ola

sucker for love-Pauline.


Rangordning:
Ola.
Pauline.
Saade.
Salem.
Sibel.
Linda.
Hanna.
Neo.
Alcazar.
Idiot.




Kvinnor for heavens sake!


(bilder från våren-09, alltså ett år gamla.)

Idag är det Internationella Kvinnodagen för 100:e året i rad!
Sedan den startade har jämställdheten ökat på många sätt och vis och utvecklingen går i positiv riktning. Vi (ja, jag räknar mig själv till kvionosidan) har t.ex. fått rösträtt, fri abort och bättre löner! Men än återstår att kämpa för att förhållandet mellan könen ska bli lika. Vi har fortfarande inte lika lön för lika arbete, vilket är otroligt konstigt. Och vi måste börja ta över de mansdominerande yrkena och ändra om lite i könsfördelningen. Jag menar inte att vi ska ändra om allt så att kvinnor och män blir samma sak, men samma rättigheter och behandling ska vi ha.

Så till alla kvinnor - fortsätt kämpa!


Update från mitt liv:

-> Jag har åkt längdskidor och ger därför snön tillåtelse att smälta nu.
-> Just nu skriver jag slutet till 'berättelsen om pojken som fann flickan'.
-> När Alice i Wonderlandet kommer hit i 3D (tjugosjätte) så ska jag på bio!
-> Sköldpaddan till Jùlia är äntligen klar.
-> Jag hatar mig själv för att jag har valt bort Måns.
-> Tre kvällar i rad har jag teater-repetitioner där det gäller att jag är bra.
-> Har alldeles för många böcker på hög.
-> Jag är rädd för att det kommer att bli problem med vissa grejjer...
-> Idag har jag varit vegetarian i en vecka!!
-> På torsdag (till söndag) åker jag till fjällen med konfan.
-> Jag borde städa mitt rum och börja packa.
-> Och sova.





dreaming-of-you.

Åh. Inatt drömde jag för första gången om min soulmate.
Det var den finaste drömmen jag någonsin har haft.




Jag var på stranden. Vi bodde tydligen i närheten. Jag simmade lite och satte mig sedan på bryggan med benen dinglande över vattnet. Helt plötsligt hoppade han i. Mitt undermedvetna såg det direkt, att det här var han. Jag följde honom med blicken när han simmade omkring framför mig. Jag ville att han skulle vända på huvudet så att jag kunde se ansiktet. Och så gjorde han det. Wow.
Han var det finaste någonsin.

Vi kramades i vattnet och vi simmade. Ville inte släppa taget om varandra. Och det var obeskrivbart. Efter ett tag hade jag simmat färdigt, men han skulle simma två varv till. Så vi kramades lite extra, sedan gick jag upp på sranden för att leta upp min familj. Det blåste och var lite kallt. Jag hittade familjen och lade mig på min handduk en stund. Saknade honom redan otroligt mycket. Saknaden kändes som ett hål i mig och jag ville bara ha honom nära. Efter en kvart hade han simmat färdigt. Jag ställde mig upp och solen sken. Han stod borta vid stranden. Jag började springa. Han också. I mitten möttes vi. Kramades i en evighet. Ilningar av värme och kärlek genom kroppen. Bästa känslan.

Jag längtar efter honom så det gör ont,
men vet inte vem han är, hur han ser ut eller vart han finns.




a&s#2: eiffeltallrik.







Titta på den här lilla tallriken, är den inte underbar?
Miniatyrisk, mörkrosa och med eiffeltornet på. Åh.

Jag hittade den på antik&samlarmässan där jag även fann dehär.


18.


aloooot.



Denna veckan är det fullt upp. Nästa vecka blir det ännu mer fullt upp.
Och då ska jag åkta till fjällen!


a&s#1: prismor.







antik&samlarmässan där jag var för en månad sen och där jag köpte K.Anka:n, där fanns det mycket fina grejer. Jag köpte/fick en del småsaker och jag hade tänkt att visa dem för er i olika inlägg.
Först ut är dehär prismorna som troligtvis ska bli öronhängen.


history/cousins.






fredagsklädd: pikéklänning från Gina, lackskärp, svarta tights, rosett vid halsen.
& fredagstrött!


Idag (/söndag) har Nadjii varit här och vi har suttit och pluggat revolutioner hela dagen. Tråkigt jobb, men iaf lite roligare med det sällskapet.

Igår (/lördags) var nästan alla våra kusiner hos oss [Adam, Philip, Daniel, Jonatan & Cecila]. Det var verkligen trevligt! Det blir inte så ofta att vi ses nuförtiden, senast var i julas. Det tycker jag är mycket synd, för det är väldigt kul att träffa dem. Jag tycker om mina kusiner <3


RSS 2.0