då: skaftö-09 ---> nu: skaftö-10



Här har ni förra årets Skaftö-läger. Nu åker jag iväg till årets läger! Det kommer bli så sjuuuukt fint, Skaftö är bland det bästa vi vet och läger är kärlek.
Vi hörs om en vecka.

bevis på att Johan Glans är ett fantastiskt geni.

Hur tänker man om man inte har ett språk att tänka med?

(Vi kan inte ens tänka oss hur det är att tänka utan ett språk, för vi använder ju språket för att tänka hur det är att tänka utan språk.) ---

glad midsommar!


bild från midsommar-09

Idag är det alltså midsommar och jag kommer som traditionen följer att befinna mig på Vidis för att sedan åka hem till några familjevänner.

Min familj är för tillfället bortrest och jag & Hanna bor ensamma i mitt hus i två dagar! Mycket trevligt, ohyeah.

kyrkvillan2.

Andra arbetsveckan över, soft soft. Och den var bara tre dagar lång.

I...
...Måndags var det barnutflykt till Stadsparken. Lekte i lekparken, grillade, spelade minigolf och åt glass. Det är svårt när barn ställer "jobbiga" frågor. Vid ett tillfälle var vi hungriga som en hamburgares fader. Ehh ja.
[På kvällen plockade jag och Mikki maaaaassa lupiner, mysigt.]
...Tisdags tog vi bilen och åkte och plockade mängder av blommor. Vi råkade köra över en hink som fastnade under bilen. Sedan klädde vi en midsommarstång... äckligt! :S
[Efter jobbet hängde jag och Mikki på A6.]
...Onsdags var det dags för midsommarcafé. Vi gjorde jordgubbsbakelser utav våra rulltårtor, 7/12 gick åt. Barn ifrån ett dagis + andra gäster kom till caféet och de dansade och sånt. Efter det blev det full fart i köket, vilket var roligt. Dock blev det en hel del disk, men det får man ta.
[När jag hade slutat åkte jag, mamman & Lina för att packa godis inför midsommar, något vi alltid gör. Sedan åt vi en liten sibylla-soya-hamburgare-picknick.]


Idag
, Torsdag, fick vi tydligen LEDIGT.
Imorgon, Fredag, är vi LEDIGA för att det är midsommarafton.

Det var den arbetsveckan det!


bröllopet.

[Jag hade målat kronor på mina naglar,
men kan ej hitta kameran och kan därför ej visa. Nu vet ni i alla fall.]


Då var det över. Victoria's & Daniel's bröllop blev bättre än jag trodde. Fast själva vigseln var ju tråååkig, särskilt prästens 1 timme långa "tal"/predikan. Humor dock att han hade kortat ner det!

Nåväl, det som hände efter kyrkan var interessant.

Först var det kyssen när dom stod på ute på trappan--> finally.
Kortege-grejen var kul, för säpogubbarna var så söta.
Båtfärden var det roligaste. När dom rodde, hahaHA vad löjligt det såg ut.
Sen var det ett litet tal av kungen (!) + ett av kronprinsessan.
Förövrigt hatar jag ordet "kronprinsessa". Prinsessa räcker gott och väl.
Daniel's tal. Det finaste med hela bröllopet! <3
Tårtan var ful.
Så himla dåligt att inte en enda utav middagsgästerna var vegetarian :@
Dom dansade vals. Yä yä, inte den roligaste dansen att titta på precis.
Lol att dom skulle äta sen igen.

Kärlek är så fint, men Victoria's klänning var så ful. När hon ändå gifter sig kan man väl tycka att hon kan passa på att ha på sig något fint för en gångs skull. Men närå, det ville hon såklart inte. -.-

[Vi firade bröllop1 lite smått här hemma, samtidigt som vi hade släktfest och firade två 60-åringar. 3vligt!]

jùlia-present.





Födelsedagspaket till min ungerska släkting/brevkompis.
Hon och hennes syster kommer till Sverige i sommar och hälsar på,
-helt sjukt roooooligt!

some of the best pics of the Twi-actors: 2
















hon som älskar att klä upp (och ut) sig.





i brist på bra väder.




Nu när jag inte hittar kamerasladden så får jag väl visa er lite "gamla" fynd. Från april, faktiskt den dagen då vi skulle ha åkt flygplan till Malta, men askan kom ivägen. Jag tröstshoppade (?), spenderade låååång tid på Myrorna's och kom ut med det ni ser på bilderna ovan, typ 200 kronor fattigare.

Regnmössan på den nedersta bilden är redan flitigt använd, älskar den♥
(hade den bland annat på guldfesten)

Paris ~ connaître (vårsalong3)

Här är det sista det sista bidraget jag lämnade till vårsalongen (konstutställning för ungdommar i Jönköping). Mitt tema var som sagt Paris, och jag gjorde en "skulptur" av ståltråd i form utav Eiffeltornet. Sedan sprayade jag det med guld färg och glittrade ner det.

På undersidan av tornet klistrade jag fast ett foto med baksidan uppåt. Sedan ställde jag tornet på en utsmyckad spegel. Om man tittar ner i spegeln kan man se fotot på mig, detta var en mycket fin idé som min bildlärare kom på. Så - hoppas ni gillar det. 

Konstverket heter:
Paris ~ connaître (uppleva/känna till)











Här har ni bidrag #1 & #2.
Vilket gillar ni mest?


kyrkvillan1.

Då var sista dagen på första feriepraktikveckan-ever avslutad. Känns naajs.

Jag jobbar i en kyrka, i samma kyrka där jag har gått i olika barngrupper, där jag konfirmerade mig och där jag det senaste året har varit konfirmandledare. Därför känns det väldigt tryggt, jag känner till "arbetsplatsen", chefen (haha) och medarbetarna (hahaha). Dessutom är en gammal innebandy-lagkamrat (Matilda) också praktikant där, så det är smidigt.

Själva jobbet har än så länge varit väldigt varierande, vilket jag värderar högt! I...
---...Måndags var vi på utflykt till en bondgård (utanför Husqvarna) med några små barn och två andra hjälpledare. Himla kul! Fick mata höns med gräs och klappa ett lamm!! Oturligt nog blev jag lite mobbad ett tag, men det är dom som är mobbade. Efter utflykten hade vi ledare en himla interessant disskussion. hmn.
---...Tisdags var det bakdag. Vi bakade till kommande sommarcaféer. Jag gjorde rabarberpaj och Matilda gjorde en kladdkaka. Och så gjorde vi ljusa kolakakor. Och två rulltårtor. Sen fick jag cykla iväg och plocka en hel korg full med lupiner, hundkex och smörblommor. Åh, fint var det!
---...Onsdags var det dax för sommarcafé. Det var en stressig morgon. Jag satte alla blommor från föregående dag i massa olika vaser. Vispade klumpig vaniljsås och lyckades hälla ut hälften på golvet. Men tillslut hann vi få ordning allt på serveringsbordet så att det såg snyggt ut. Kl.10 öppnade vi och runt halv 11-11 kom det ganska mycket folk, mest gamlingar och mammor med barn. Det var en liten kille som pratade med mig ett tag, trevligt trevligt. Det var sjukt fint väder och när nästan alla hade gått hem vid 1 tiden, då dök mormor&morfar upp. Lite surprise för mig, men himlas roligt att dom ville/orkade åka dit och hälsa på mig. Det uppskattade jag verkligen! :'D På eftermiddagen städade jag ett litet utomhusförråd fullt med presseningar, sandleksaker, bollar, krocket, stafflin, kol, tält och andra sådana saker. Det var lite läskigt, för jag förväntade mig hela tiden att det skulle komma fram något kryp (spindel...) och skrämma mig. Som väl var hände det inte och jag blev nöjd över att jag klarade att fixa iordning det rättså fint, alldeles själv.
---...Torsdags var det affischer som gällde. Jag fick i uppdrag att skapa en affisch inför en ungdomskväll, och jag skulle jobba i word. Så det gjorde jag och min arbetsgivare (haha) blev mycket nöjd med resultatet. Då fick jag göra en andra affisch som handlade om en familjedag, den här gången fick jag prova på publisher. Det har jag aldrig gjort förut men HIMLANS vad det var kul! När även denna affisch var klar (och utskriven i 50 exemplar), då var det dags att hjälpa till i en andakt som vi hade planerat. Det gick hyffsat.
---...Fredags (dvs. idag) stod inventering på schemat. Jag fick inventera rättviseshoppen som finns i kyrkan, ett ganska jobbigt/svårt jobb. Men lite roligt faktiskt. Det tog ett bra tag, och när jag var klar så bakade jag två rulltårtor till (inför ett sommarcafé). Sedan fick jag gå hem 1½ timma tidigare än jag skulle, för det fanns inget mer att göra.

Utöver detta så har jag varit på en visit i Gränna med några utav ledarna från året som har gått. En liten avslutnings-tack-grej. Vi var 7 st och vi åkte bil dit i torsdags (igår) efter jobbet. Väl framme så åt vi. Jag var tvungen att ta pommes frites med sallad och bearnaise-sås, för det fanns inget annat till mig =/ Sedan gick vi och köpte glass/polkagris och satte oss vid några stenar vid vattnet i hamnen. Solen lyste och det var så fint :D

Denna veckan har varit förhållandevis soft. Jobbet funkar som sagt fint och det har varit mestadels bra väder. Dock kännsär det helt fel att jobba på ett sommarlov, det ska man inte göra. Men nu hade jag tur som fick detta och det passade perfekt och allt sånt, så då var det liksom meningen. Över 3000 kronor också, det är inte dåligt.


Tramsgänget ~ sommardröm



Jag hade aldrig hört talat om Tramsgänget förut, men nu har jag kollat på lite klipp och kan konstatera att dom är rätt så roliga :D Mestadels himla fin humor. Denna låten blir förmodligen sommarplåga.

Det är drömmen att få vara med i något sånthär.

the heart has reasons that reasons cannot know.



Jag har alltid tänkt att jag bara ska ha honom.
Men nu tror jag att jag nöjer mig med någon.

Stockholmsprylar.

När jag och Linda besökte Stockholm förra månaden,
då handlade jag för mycket pengar (med mina mått räknat).


Det finns ett underbart Myrorna på Kungsholmen.
Där hittade jag denna vackra magkorta tröja med rosor på 65:-


Ett lååååångt linne fann jag där inne också.
Fungerar förhoppningsvis perfekt som klänning i sommar 35:-


Inne på Myrorna's hängde även denna vackra morgonrocksliknande sak 65:-


Ett Zusanna-halsband helt enkelt. Snyggare IRL!
Från Stockholm Stadsmission (2hand).


Buttericks hittade Linda denna skylt, men hon fattade inte innebörden.
Så sjuuukt roligt, köpte den och gav i avslutningspresent till svärmödrarna.


I en utav mina gamla favoritleksaksbutiker fanns söta små, små djur.


Jag har börjat samla ihop till ett berlockarmband som ska reflektera en
del av mig. Vi hittade en pärlaffär som var rena guldgruvan.


Jag köpte även lite olika prensenter, (kan tyvärr inte visa upp här just nu.)

start over again.

Okeej, hör upp nu! Det är såhär att jag ska börja blogga på riktigt igen tänkte jag. Det har jag inte gjort på skitlänge... inte sen SM-guldet kan man säga. Då fastnade jag där och glömde bort allt och sedan tappade jag bloggsuget. Men nu är det verkligen tillbaka och jag tycker att det är så himla kul att blogga igen :D Så bered er på trevligheter (förvänta er dock inte för mycket jämt eftersom att jag ska iväg på olika semestrar och sådant nu under sommaren). Jag ska göra mitt bästa för att höja nivån här.




grattis på 24-års dagen!

Idag fyller världens bästa 24 år.
Jag talar såklart om Måns Petter Zelmerlöw <3
Han lyser upp mitt liv och betyder så himla mycket.

Självklart följde jag min tradition och bakade en tårta i hans ära :D Sedan ställde sig hela (nästan...) familjen upp och sjöng "Ja må han leva".




flaggan var såklart hissad

Nä nu!



Nu har jag ätit en majskolv.
Nu har jag börjat fundera på en förestälningsanalys.
Nu har jag hissat flaggan.
Nu har jag tänkt baka tårta.
Nu har jag börjat blogga regelbundet igen.
Nu har jag ångest inför sommarjobbet imon.
Nu fyller en speciell person år. Kan ni gissa vem?

nämen, inte sommarlov nu?! :O

Jag mådde sämre än på mycket länge igår. Psykiskt menar jag. Usch, kände mig värdelös. Egentligen har hela veckan varit som en nedförsbacke.

Det började i måndags kväll. Vid kl.01.00 så smälte min datorsladd. Helt seriöst, den smälte! :@ Inte hela, men plasten smälte sönder på ett ställe och det kom massa gnistor. Skitläskigt var det!! Så då fick jag köpa en ny sladd för 700 kronor. Fint.
Hela tisdagen krånglade. Datorn som sagt, klassen, betyg, väckarklockan och diverse småsaker.
Men onsdagen (igår) var värst. I skolan var det rätt okeej från början, men jag kände mig lite borta hela tiden. Trött också, har verkligen sovit och ätit för dåligt i veckan =( I alla fall blev det värre på teaterlektionen och särskilt på historian. På bussen hem fick jag verkligen kämpa emot tårarna. Så när jag komme hem agerade jag ungefär som himmelen...det regnade denna dag. Nåväl, jag hittade tetris på datorn och dessutom kollade jag lite på "film". Hjälpte mig att fly från tankarna.

Förövrigt har jag diagnostiserat mig själv. Jag har socialt handikapp.

Idag hade vi skolavslutning vilket inte alls var något jag var beredd på. Fast det "har vänt" nu tror jag och imon är jag förhoppningsvis glad igen.
Fattar inte att det är sommarlov. Vaddå, nu?! Jag vill inte. Jag vill vara kvar i rutinerna 2-3 veckor till minst.
Hatar alla dessa bubblor. och älskar samtidigt dem.


tack för att ni är där och hjälper mig. <3

bildspel från May/Juni för att jag har missat så mkt pga datorförbud. enjoy

High Chaparral. 19


Lillebrors konfa. 22-23


Stockholm med kusin. 25-26


RixFm festival, Jönköping 29


Barnkalas i Bankeryd 30


Morsdag
30


Måndagsklädd 31


Solen 4-5


Nationaldag 6



2nd time.


jag, Sundh, Sara

jag och Teden

Förra fredagen hände något fantastiskt. Vi var som sagt inne på Jönköping's marknad för att fira Mirre. Jag visste att mästarna skulle vara där och jag fick syn på Sundh. Jag övertalade Sara att vi vågade fota oss med honom, han är nämligen hennes gud :D
Mattias syndes dock inte till, så jag gick med Mirre+dom och åt. Just då det var som godast fick jag ett SMS av Sara där det stod att Tedenby var där nu. Jag började hyperventilera... gick dit och hälsade.
Önskade lycka till med NHL. Och grattis.

powerpoint ~ vackerheter.






competing day.

Idag har jag haft två tävlingar i...


För er som inte vet så tävlar man i improvisationsteater i olika grenar. Man bjuder in publik och det går ut på att de ska tycka att man är så rolig som möjligt och att de såleds ska rösta på ens eget lag. Ungefär som i parlamentet, fast vi kör UTAN något som helst manus, allt hittas på på plats ;D

Himla, himla kul är det! Både att spela och att kolla på.

UPDATE: Det blev jättelyckat föresten! Publiken tyckte att det var väldigt roligt. Särskilt den första tävlingen gick bra.

RSS 2.0